Barba Luka ne zna koliku će plaću dati glasnogovorniku

Ni sam Luka Bebić ne zna zašto je za radno mjesto njegovog glasnogovornika veliki interes.

11.5.2010.
16:57
VOYO logo

Još se ne zna kada će 18 kandidata za radno mjesto glasnogovornika predsjednika Sabora Luke Bebića pristupiti pismenom ispitu, no datum testiranja bit će objavljen na internetskoj stranici Sabora.

"Ne znam što im nudim, ne znam ni koliku će plaću imati, ni ništa. Nisam se informirao. Ali, neće to biti neka baš izuzetna plaća, nego će biti u okvirima onoga što se događa u društvu", rekao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da će imati priliku razgovarati s kandidatima koji uđu u uži krug ne bi li o njima stekao dojam.

Kandidati koji žele biti Bebićevi glasnogovornici na testiranju će morati pokazati znanje vezano uz zakone o informiranju, medijima, pravu javnosti na pristup informacijama te znanja iz upravno-pravnog područja. Među 18 kandidata najviše je politologa i novinara, no njihova imena u Saboru ne žele otkriti, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Luka Bebić nakon sjednice je izjavio kako je moguće da će, bude li to potrebno zbog promjena Ustava ili nekih drugih bitnih točaka, Sabor zasjedati do 15. srpnja. Predloženi dnevni red sjednice broji 36 točaka, a prva je konačni prijedlog izmjena Zakona o igralištima za golf, čije donošenje Vlada predlaže po hitnom postupku.

Na upit novinara misli li da su se USKOK i Državno odvjetništvo, nakon posljednje afere oko HEP-a, TLM-a i Aluminija Mostar, "malo razmahali", pa svaku političku odluku smatraju kaznenim djelom, Bebić je odgovorio kako se uvijek zalagao da svaka od triju vlasti – izvršna, zakonodavna i sudska – bude autonomna u svom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da Hrvatska treba nastaviti "sustavnu i redovitu, a ne aferašku borbu protiv svih zala, osobito korupcije i organiziranog kriminala", te istaknuo kako ta borba treba biti izvan bilo kakvih "kampanja".

Dodao je da je Hrvatska u recesiji, te da stoga treba hrabriti sve one koji imaju volje, želje, znanja i sposobnosti da potaknu tržišnu utakmicu, otvaranje novih radnih mjesta, gospodarske i druge kapacitete, "i da takvu klimu stvaramo u društvu, sustavno, a ne kampanjski".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se upuštati u pojedinačne procjene i ne želim biti poklopac za svaki lonac i sve što se događa u Hrvatskoj, ni kao predsjednik Sabora ni kao zastupnik", dodao je. (Hina)

Prethodni članci:

arti-201005100467006 arti-201003180103006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo