JANDROKOVIĆ O MILANOVIĆU / 'Ne razumijem predsjednika Republike. Meni se čini da bi bilo vrlo prirodno da je on tamo'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Zoran Milanović opet je podijelio političku arenu i širu javnost

20.7.2020.
16:24
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Novi-stari predsjednik Sabora Gordan Jandroković pri dolasku na Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a komentirao je najnoviju odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Image
'pojasnio stvari' /

Ovo morate pročitati: Predsjednik Republike na Facebooku poslao 'veeeliku pusu' svim hejterima

Image
'pojasnio stvari' /

Ovo morate pročitati: Predsjednik Republike na Facebooku poslao 'veeeliku pusu' svim hejterima

''"Ne razumijem predsjednika Republike. Vidim da je najavio i neke druge korake. Očito ima neki drugi koncept pozicije predsjednika. Neka ga javno obrazloži pa ćemo i o tome razgovarati ako treba" osvrnuo se Jandroković na Milanovićevu odluku da neće doći na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da zasad nije dobio službenu obavijest iz Ureda predsjednika pa ne zna koji su pravi razlozi Milanovićeva nedolaska.  

"Meni se čini da bi bilo vrlo prirodno i normalno da je on tamo", poručio je Jandroković, koji smatra da bi bilo dobro da se nastavi praksa po kojoj su predsjednici države dolazili uveličati konstituirajuću sjednicu Sabora, pogotovo zato što predsjednik Republike saziva prvu konstituirajuću sjednicu Sabora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Jandroković pitali i je li pročitao što je Milanović objavio na Facebooku, a Jandroković je potvrdio da jest i dodao da mu je teško shvatljivo takvo razmišljanje: "Mi smo država 30 godina, postoje određeni dobri običaji i tradicija. Smatram da ju treba čuvati i bilo bi puno bolje da predsjednik Republike dođe na ovaj svečani čin''.

"Ovo je deseti saziv Sabora po redu, odnosno u 30 godina smo samo 10 puta imali takav događaj i takvu svečanu sjednicu", istaknuo je Jandroković i zaključio: ''To je trenutak u kojem svjedočimo zajedništvu nacije i suradnji institucija te iskazujemo poštovanje jedni prema drugima. To je trenutak koji je po svojoj važnosti kao i inauguracija predsjednika Republike. Smatram da svi trebamo biti na takvim prilikama i zajedno obilježiti te svečane trenutke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo