donešena odluka / Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne pokreće postupke protiv Ivana Vrdoljaka i Nine Obuljen Koržinek

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Povjerenstvo je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj se navodilo da je Vrdoljak pogodovao trgovačkim društvima u vlasništvu i suvlasništvu bivše supruge

16.5.2017.
11:10
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je raspravljalo o 12 predmeta. Povjerenstvo je predložilo da se ne pokrene postupak protiv Ivana Vrdoljaka zbog poslovanja bivše supruge.

Naime, Povjerenstvo je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj se navodilo da je Vrdoljak, obnašajući dužnost ministra gospodarstva, pogodovao trgovačkim društvima u vlasništvu i suvlasništvu njegove bivše supruge, sadašnje supruge i prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je reklo kako su dobili ogromnu dokumentaciju u 6 registratora. Vrdoljak je 2012. godine postao ministar gospodarstva, a prije toga je imao tvrtku koja je od 2009. poslovala s tvrtkama za koje se istražuje. Nakon razvoda, Vrdoljak je firmu predao bivšoj ženi. 

Povjerenstvo je utvrdilo kako tvrtka njegove sadašnje supruge nije poslovalo s niti jednom od grupacija za koje ga se tereti niti tvrtkama kćerima. Treća tvrtka, koja postoji od 2009. poslovala je i s HEP-om i Toplinarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo navodi kako nije utvrđeno postojanje okolnosti koje bi pokazale da je Vrdoljak koristio svoj položaj da ta tvrtka dobije poslove, a ne može se povezati da je bivša žena povezana osoba jer nemaju niti poslovni, a ni privatni odnos.

Povjerenstvo je imalo natječajnu dokumentaciju za sve ugovore. Iz sve dokumentacije ne proizlazi da je Vrdoljak išta povrijedio, zbog čega se neće pokrenuti postupak protiv njega. Povjerenstvo je raspravljalo i o prijavi protiv ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u kojoj se navodi kako ona ne može biti ministrica zbog nepravilnosti u HAVC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je zatražilo dokumentaciju od ministarstva i HAVC-a, a navodi se kako je Obuljen zadužila državnog tajnika i još nekog da se brine o HAVC-u. Povjerenstvo je u tom slučaju predložilo nepokretanje postupka protiv Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo