Ne možeš se više pošteno ni šokirati u ovoj zemlji

Imamo li razloga biti sretni s državom koju smo stvorili? Dužni smo gotovo kao Grci, industrija nam je malo pa propala, banke smo prodali strancima, naftnu industriju i telekom također.

8.10.2011.
15:44
VOYO logo

Čovjek se više ne može pošteno niti šokirati u ovoj zemlji. Taman te počne obuzimati šok od izjave ministra zdravstva Darka Milinovića da male bebe treba štititi od gej parova (pa onda zbog toga i HDZ treba štititi naciju od oporbe), kad stigne izjava Josipa Đakićao "srpskim" imenima oporbenih političara. Pa se svi počnu sablažnjivati nad time, ali već Milinović, ne želeći biti nadmašen, napada u Saboru Vesnu Pusićcitirajući Jinxe. Totalni šok! Milinović sluša Jinxe?

Milinović je zbog toga sigurno jako pao u očima njegovog Ličanina Karla Starčevića, vlasnika pivovare Ličanka, genijalca koji je pankere i rokere optužio da su izmislili pedofiliju i homoseksualizam. Lika je i inače ovaj tjedan bila vrlo plodna za skandalozne izjave – ne bi bilo fer da ne spomenemo i don Kaćunka koji je u propovijedi u Otočcu za rak dojke optužio - kontracepciju. Kao što rekoh, ne stigne se čovjek pošteno ni šokirati, a već stiže novi ridikul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ u svom najiskrenijem izdanju

Mnogi su kritizirali premijerku Jadranku Kosor što se nije ogradila od Đakićeve izjave, nego ju je čak i branila. Đakić je HDZ u njegovom najoriginalnijem, najiskrenijem i najtočnijem izdanju. Od čega da se ograđuje?

arti-201110060755006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim prljave kampanje, HDZ-u ionako ništa nije preostalo. Eto, čak i pokušaj zbijanja nacionalnih redova zbog optužnica za ratne zločine koje su stigle iz Srbije i donošenje zakona koji bi njihovo daljnje pristizanje(mada nikako da objasne kako) trebao spriječiti, nije baš uspješan. Zašto? Iz tri razloga: čak je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kritizirao zakon rekavši da će otežati procesuiranje ratnih zločina s obje strane; Kosor ističe da je riječ o zaštiti nacionalnih interesa, govoreći kako nitko nije ništa učinio od 2003. po tom pitanju, no opet zaboravljaju tko posljednjih osam godina sjedi u Banskim dvorima; te konačno, svi skupa se nikako ne možemo oteti dojmu da je čitava stvar dobila na važnosti kad se na optužnici pojavilo ime koje ime veću težinu od Tihomira Purde ili Veljka Marića – ime Vladimira Šeksa.

arti-201110070613006 arti-201110040641006 arti-201110061064006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan vam Dan... čekaj malo, koji ono?

Takva je, eto, podijeljena i dezorijentirana, ekonomski upropaštena Hrvatska tako dočekala 20. godišnjicu proglašenja svoje neovisnosti. Imamo li razloga biti sretni državom koju smo stvorili? Dužni smo gotovo kao Grci, industrija nam je malo pa propala, banke smo prodali strancima, naftnu industriju i telekom također. Možemo li bar biti sretni društvom koje smo izgradili? Je li naše društvo moralno, čvrsto, jesu li vrijednosti u društvu dobre, jesmo li sretni?

arti-201110030769006 arti-201110031305006 arti-201110070179006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi se reklo po ovim primjerima. Ali ne kritizirajmo djecu, nisu ona kriva. Samo kopiraju ono što vide.

No ipak, sretan vam bio Dan neovisnosti, koji velik dio građana brka s Danom državnosti i nije im nešto posebno važan. Gotovo da im je važnije bilo predstavljanje novog iPhonea ili Stevea Jobsasmrt . Svijet je puno izgubio njegovim odlaskom, slažu se gotovo svi, dok malobrojni upozoravaju da je velikog vizionara i genijalca vodio ipak samo novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110060375006

Kada sam pročitao naslov Bandić: Na izbore izlazim sa Stijenom, pomislio sam na Bleka Stenu, junaka iz stripa, borca protiv zlih britanskih crvenih košulja u američkom ratu za nezavisnost. Ozbiljno. Ima mi to smisla – uz Bandićevo ime na listi nekako mi pristaju likovi iz stripa, samo bi umjesto Bleka Stene, komandanta Marka i Žalosne Sove možda više odgovarao Sir Oliver? Mada ne treba precjenjivati hrvatsko glasačko tijelo. Bandićeva Stijena mogla bi se dobro zakotrljati na listi za dijasporu, primjerice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču