Ne moram ja ni jesti ni piti, mogu sastančiti na livadi!

15.6.2010.
18:03
VOYO logo

Predsjednica Vlade se na radnom ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) poslužila retorikom koju je u hrvatski medijski prostor vratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom kandidature za predsjednika države.

Naime, Jadranka Kosor kazala je da Vlada "danas sa sindikatima razgovara o božićnici, regresu i daru za djecu, ali možda ćemo zbog poteškoća sutra morati razgovarati i o plaćama", a zatim ustvrdila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema čarobnog štapića nego puno mukotrpnog i teškog rada, 24 sata oranja i kopanja po mjerama iz Vladina Programa gospodarskog oporavka, i nikakva promjena na političkoj sceni ili u vrhu Vlade ne može tu ništa promijeniti."

"Ovo je sigurno najteže razdoblje za Hrvatsku nakon Domovinskog rata, pa iako nije realno očekivati formiranje nekakve vlade ekonomskog oporavka, zajedničke poruke vlasti i oporbe oko nekih ključnih problema bile bi blagotvorne za povratak optimizma u Hrvatsku", rekla je premijerka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka je podsjetila da od početka svojega mandata poziva na dogovor oko ključnih pitanja sve relevantne političke snage, ali boji se da do konsenzusa ne može doći zbog straha nekih političara da će izgubiti na popularnosti ako podrže teške i nepopularne odluke.

Bila bi dobra poruka iz SDP-a da će Vlada oko nekih ključnih mjera imati njihovu potporu, pa i oko kolektivnih ugovora i izmjena Zakona o radu, a za izbornu retoriku ima vremena, poručila je Kosor, koja na veselje HUP-a, inače, poručuje građanima da im je džaba prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama ZOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može ona i vodu pit

Premijerka se požalila i na prigovore da ide na ručak s HUP-ovcima u klimatizirani hotel Antunović, te ustvrdila da, što se nje tiče, ona može piti samo vodu.

"Taj je ručak davno ugovaran i nije bitno hoću li ja uopće jesti ili ne!", kazala je Kosor i zaključila: "Nemam ništa protiv da sljedeći susret organiziramo i na livadi na plus 50 stupnjeva jer smatram da je važno razgovarati", prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je pozvala sindikate da se vrate za pregovarački stol, s tvrdnjom da je Vlada napisala amandmane na svoj prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR), koji u "velikoj mjeri" prihvaća upravo sindikalne zahtjeve, što sindikati niječu.

"Porez na imovinu u početku će zahvatiti samo vikendice, automobile i plovila, na koje će se obračunavati sukladno stvarnoj vrijednosti", kazao je poduzetnicima ministar financija Ivan Šuker na radnom ručku koji je organizirala Hrvatska udruga poslodavaca (HUP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za oporezivanje ostalih oblika imovine još nema uvjeta, jer najprije treba srediti gruntovnicu te u potpunosti primijeniti OIB", tvrdi Šuker, prenosi Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201006150589006 arti-201006140183006 arti-201005270432006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo