'Ne idem u mirovinu i dokazat ću da sam nevin'

Hebrang se predomislio! Više ne želi u mirovinu. Odlučio je, kaže, dokazati kako je nevin u slučaju s HPB-om s čime ga povezuje kupnja vikendice.

26.5.2010.
8:45
VOYO logo

"Nakon ovoga mijenjam odluku i povlačim izjavu o odlasku u mirovinu koju sam dao puno prije afere s Poštanskom bankom kako bih dokazao da s tim nemam nikakve veze. Idem ponosno i čisto dalje", predomislio se Andrija Hebrang.

Svoju odluku o odlasku u mirovinu promijenio je nakon što je u jednom tjedniku prozvan da u mirovinu odlazi zbog afere u HPB-u, kupnje vikendice na Pašmanu i sukoba s kolegom Darkom Milinovićem. Sve to, pisao je tjednik oslabilo je Hebrangu položaj u vladajućoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o duhovitom novinarskom uratku pa mogu demantirati sve redom. Kao prvo, s Dadom Milinovićem sam prijatelj. Apsolutno podržavam njegovu reformu i hvalim ga svuda da je u fazi najteže ekonomske krize sustav zdravstva održao stabilnim, što je veliko umijeće. Nikada nisam šutio o njegovim reformskim potezima. Kao predsjednik Saborskog odbora za zdravstvo uvijek sam vodio rasprave o svim njegovim predmetima i o svemu sam govorio u superlativima, a čak sam i prije nekoliko dana govorio pohvalno o tri izmjene zakona koje je Milinović poslao u proceduru. Kad nešto ne bih podržavao, onda tu sjednicu ne bih ni vodio, nego bih se maknuo i prepustio da to odradi netko drugi. A to se nikada nije dogodilo", na široko je pojasnio Hebrang.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a kaže kako je baš on bio taj koji je svom prijatelju Većeslavu Bergmanu savjetovao da podnese ostavku jer ne podržava ministrovu reformu. Kod toga, naglašava stoji i danas, međutim zamjera stranci što nije stala iza Bergmana, jer se poslije dokazalo da "kriminala nije bilo, no mrlja u javnosti je ostala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je Hebrang i vikendicu na Pašmanu. Kaže, platio ju je vlastitim novcem od prodaje stana u Zagrebu, prodaje garaže te od manjeg dijela nasljedstva svoje supruge. Svi ti dokumenti, podsjeća, navedeni su na njegovoj imovinskoj kartici.

"Vikendicu sam kupio 2008. za 200.000 eura. Istina je da je tu vikendicu dvije godine prije zakapario moj prijatelj Goran Juraković. Budući da vikendica nema nikakvih papira, uvjet za prijenos vlasništva je bio da se srede papiri. No, vlasnik to nije uspio napraviti dvije godine pa je ugovor s Jurakovićem raskinut. Potom je vikendicu ponudio meni, dogovorili smo se, potpisali ugovor i platili porez. Što je bilo prije i kako je Juraković plaćao tu vikendicu, to ne znam. O toj banci znam samo to da sam se jednom sreo s njihovom upravom, i to kada je Croatia osiguranje trebalo dokapitalizirati HPB, prije nekoliko godina. Ono što je istina je to da je Juraković povezan s HPB-om i da idu predistražne radnje jer on ima jednu tvrtku koja je uzela od njih kredit. Detalje ne znam, a ja sam uzeo tu vikendicu bez papira i takvu je imam i danas", ispričao je Hebrang za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako ne strahuje od rušenja, jer na otoku nitko nema papire. Budući da se problem nalazi u zemljištu jer ne postoji evidencija o vlasništvu, Hebrang kaže kako će mu za razrješenje trebati i nekoliko godina.

Prethodni članak:

arti-201005250295006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo