komentar zorana šprajca / Ne brinite, niste ispali magarci ako ste ugradili razdjelnike - pomogli ste Danskoj i Njemačkoj, gdje je ionako sve više Hrvata

Dobri hrvatski građani su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema

24.2.2016.
22:40
VOYO logo

Razdjelnici topline postaju sve veći i veći skandal. Nakon što se pokazalo da mnogi građani s razdjelnicima imaju račune za grijanje veće nego bez njih, bivši ministar Ivan Vrdoljak priznao je da prije donošenja Zakona o obveznoj ugradnji razdjelnika nije tražio studiju isplativosti. 

Image
ugrađeni u 51.500 stanova /

Šok za potrošače: razdjelnici uopće ne štede i nisu zakonito mjerilo

Image
ugrađeni u 51.500 stanova /

Šok za potrošače: razdjelnici uopće ne štede i nisu zakonito mjerilo

Istodobno je i Državni zavod za mjeriteljstvo priopćio da razdjelnike uopće ne vode kao zakonito mjerilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, hrvatska država je hrvatskim građanima rekla da svi stanovi u svim zgradama s više od 70 stanova moraju imati ugrađene razdjelnike. 

I to do 1. siječnja ove godine, inače će ih hrvatska država kazniti. Dobri hrvatski građani, njih oko 50.000 su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, 500 kuna svaki, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema. Ali sad se evo ispostavilo da razdjelnici uopće ne štede energiju, da nisu zakoniti, da nikakve inspekcije i nikakve kazne neće biti i da ih nikakva europska direktiva nikome ne nameće, bez obzira što bivši ministar razdjelnika o tome još uvijek nešto brlja. 

Ali vama koji ste platili tih 100 milijuna kuna ne treba biti žao, nemojte misliti da ste ispali magarci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomogli ste gospodarstva Danske i Njemačke, gdje ionako ide sve više Hrvata pa ćete možda uskoro i sami ondje završiti i jednako tako uspješno uz pomoć hrvatske države i sami šišati svoju hrvatsku braću.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo