Kosor na 75. obljetnicu osnivanja NDH / 'NDH je bila zločinačka tvorevina, moderna hrvatska država nema veze s tim režimom'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'NDH je bila zločinački režim koji je progonio i masovno likvidirao Židove, Rome i Srbe te sve Hrvate koji nisu podržavali ustaški pokret', poručio je Kosor

10.4.2016.
10:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a i član Domoljubne koalicije Darinko Kosor poručio je medijima kako se i na današnji dan, 75. obljetnicu od osnutka NDH, treba jasno i nedvosmisleno dati do znanja da moderna hrvatska država nema ništa sa zločinačkim i marionetskim režimom NDH.

U nastavku pročitajte ostatak priopćenja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NDH je bila tvorevina, koja se mimo volje hrvatskog naroda, odrekla dijela Dalmacije, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara te Baranje i Međimurja.

NDH je bila zločinački režim koji je progonio i masovno likvidirao Židove, Rome i Srbe te sve Hrvate koji nisu podržavali ustaški pokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mene je današnja neovisna i demokratska Hrvatska utemeljena na referendumskoj volji hrvatskog naroda i građana, obrambenom Domovinskom ratu (u kojemu sam i sam sudjelovao kao dragovoljac 91') te tekovinama antifašizma iz Drugog svjetskog rata.

Zato poručujem salonskim povijesnim revizionistima (od kojih većina nije niti aktivno sudjelovala u borbi za modernu Hrvatsku), nemojte nas sramotiti već skrušeno svi kleknimo pred svakom, ali baš svakom nevinom žrtvom naše napaćene povijesti! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darinko Kosor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo