OGLAS

samozvani 'anarho-kapitalist' / Nazivao ga je imbecilom i komunistom, a sad ga grli: Prvi susret Pape i kontroverznog Mileia

Image
Foto: Profimedia

U studenome ga je Franjo nazvao i čestitao mu na izbornoj pobjedi, a u nedjelju su se dvojica smješkala i zagrlila na misi u Bazilici sv. Petra tijekom kanonizacije prve argentinske svetice, časne i misionarke iz 18. stoljeća poznate kao Mama Antula

12.2.2024.
9:09
Profimedia
VOYO logo

Argentinski predsjednik Javier Milei u ponedjeljak će prvi put biti primljen u audijenciju kod pape Franje, njegova sunarodnjaka iz Buenos Airesa, kako bi izgladili odnose u trenutku kada njihova rodna Argentina prolazi kroz tešku gospodarsku krizu.

Taj 53-godišnji ultraliberalni ekonomist se nalazi u svom prvom službenom posjetu Rimu, dva mjeseca nakon stupanja na čelo države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će na audijenciji dvojica čelnika razgovarati o mogućem posjetu pape Franje Argentini u kojoj nije bio od izbora za papu i stupanja na čelo Katoličke Crkve 2013.

Nakon što je prošle godine u kampanji optužio Svetog Oca za miješanje u politiku, Milei je ublažio svoj ton i zagovara Papin posjet Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milei je tijekom svoje predsjedničke kampanje nazvao Franju, bivšeg nadbiskupa Buenos Airesa, "imbecilom" te ga je optužio za promicanje komunizma.

No, potom se ispričao, kazavši da ga "poštuje kao poglavara Katoličke Crkve, kao poglavara države i kao duhovnog vođu velike većine Argentinaca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRUMPOV OBOŽAVATELJ /

Argentinci imaju novog predsjednika, Javier Milei položio zakletvu: 'U ime Boga, domovine i svetih evanđelja...'

Image
TRUMPOV OBOŽAVATELJ /

Argentinci imaju novog predsjednika, Javier Milei položio zakletvu: 'U ime Boga, domovine i svetih evanđelja...'

Papa je, međutim, rekao da nije pridao previše pažnje njegovim uvredama te da je važno što političar radi kada je na položaju, a ne ono što govori u kampanji.

U studenome ga je Franjo nazvao i čestitao mu na izbornoj pobjedi, a u nedjelju su se dvojica smješkala i zagrlila na misi u Bazilici sv. Petra tijekom kanonizacije prve argentinske svetice, časne i misionarke iz 18. stoljeća poznate kao Mama Antula, koja se odrekla obiteljskog bogatstva te se posvetila karitativnom radu i jezuitskim duhovnim vježbama, u vrijeme kada su jezuiti bili prognani iz Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac joj je bio bogati veleposjednik i robovlasnik, a papa Franjo, i sam jezuit, opisao ju je kao "dar argentinskom narodu i cijeloj Crkvi".

Milei, samozvani "anarho-kapitalist", također će se u ponedjeljak sastati s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni i predsjednikom Sergiom Mattarellom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Argentinski predsjednik Milei u prvoj audijenciji kod Pape

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo

Još iz rubrike