Prijeti mu 50 godina zatvora / Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu: 'Želim ostati u zatvoru, meni je tamo dobro'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Tijekom suđenja je ispitano nešto manje od 30-ak svjedoka, što očevidaca pucnjave, susjeda i prijatelja optuženog, ali i rodbine ubijenih

8.2.2021.
10:35
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U devet sati na splitskom sudu, oko kojeg opet ima policije kao i na prethodnim ročištima, nastavilo se suđenje Filipu Zavadlavu.

Image
trostruki ubojica /

Nastavlja se suđenje Zavadlavu: 'Iznijet ćemo primjedbe za psihijatrijsko vještačenje'

Image
trostruki ubojica /

Nastavlja se suđenje Zavadlavu: 'Iznijet ćemo primjedbe za psihijatrijsko vještačenje'

Na suđenju Zavadlavu prikazane su snimke vježbanja pucanja iz kalašnjikova. Puštene su i glasovne poruke koje je slao jednoj djevojci Mariji. U njima joj govori o svom teškom stanju kroz koje je prolazio prije masakra, te kako je voli i da želi s njom imati djecu, prenosi 24sata. Djevojku iz Srbije, kako se ranije pisalo, upoznao je na Hvaru. Radi se o djevojci starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa. U nekoliko navrata bio je kod nje u Beogradu. To je trebala biti žena koja će ga spasiti od takvog života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit sutkinje Strinić o produljenju istražnog zatvora, optužba je zatražila produljenje, a ali obrana je izrazila protivljenje. Kad je sutkinja upitala Zavadlava, on je rekao da bi ipak "ostao u zatvoru jer je njemu tamo dobro". U tijeku je stanka nakon koje sud donosi odluku o tome.

Postupak za 'Varoški masakr' je posljednja dva mjeseca malo usporio zbog zdravstvenih problema, prvo odvjetnika Šerića, a potom i tužitelja Žarka Štrbca, koji su preboljeli koronu, bez ozbiljnijih posljedica. Tijekom suđenja je ispitano nešto manje od 30-ak svjedoka, što očevidaca pucnjave, susjeda i prijatelja optuženog, ali i rodbine ubijenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti mu 50 godina zatvora

Obavljeno je i kombinirano psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje četveročlanog tima s Klinike za psihijatriju Vrapče, liječnici su ostali pri stavu kako u trenutku počinjenja zločina Zavadlav nije bio neubrojiv, već smanjeno ubrojiv, piše 24 sata.

Prema optužnici, Zavadlav je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan Kalašnjikovim iz 'bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno', kako stoji u optužnici. Ubio je Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića. Prijeti mu 50 godina zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo