ŽUTI METEOALARM UPALJEN ZA VELIK DIO HRVATSKE: / Vrijeme će biti potencijalno opasno, stižu pljuskovi i grmljavina

Image
Foto: PIXSELL

Zbog mogućih pljuskova i grmljavina u većem dijelu zemlje na snazi je žuto upozorenje Meteoalarma.

27.7.2018.
9:11
PIXSELL
VOYO logo

Razdoblje nestabilnog vremena u Hrvatskoj nastavit će se i idućih dana, posebno u kontinentalnom dijelu zemlje.

Danas će tako biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i nestabilno. Mjestimice uz jači razvoj oblaka povremena kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 27 do 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zbog mogućih pljuskova i grmljavina u većem dijelu zemlje na snazi je žuto upozorenje Meteoalarma. "Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", upozorava Meteoalarm.

Image

Slične vremenske prilike očekujte i sutra. U prvom dijelu dana mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom može biti u Slavoniji i Baranji, a od sredine dana i drugdje u unutrašnjosti. Na Jadranu sunčanije, a pokoji popodnevni pljusak moguć je na južnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar većinom slab. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Od nedjelje povoljnije, sunčanije i toplije, ali i dalje neće biti stabilno. Pljuskovi će biti rjeđi i bit će ih uglavnom u Slavoniji i Baranji. U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku Hrvatske i sjeverozapadni.

Na Jadranu dnevna cirkulacija, u noći i ujutro umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak i zapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike