dobro raspoložen / Nastavlja se Milanovićev oštar diskurs: 'Čekam da reagira pravobraniteljica za ravnopravnost spolova'

Milanović je stao pred sedmu silu i mnogo toga prokomentirao

2.10.2020.
20:04
VOYO logo

Što je predsjednik Republike naumio to će i reći, vidljivo je proteklih dana u jeku afere Klub, u kojem je i sam bio. Oštar je Milanović prema zastupnici Orešković zbog njezinih opaski na račun onih koji su u Klubu bili pa šef države iz Gospića pita gdje je sad pravobraniteljica Ljubičić.

Grub diskurs

Nije impresioniran prigovorima iz svoje bivše stranke, komentarima da mu je diskurs grub, a nije fasciniran ni činjenicom što s premijerom još nije sjeo za stol, iako je, kako kaže, spreman, i danas i sutra, i na biciklu.

Prvi put kao pokrovitelj Jeseni u Lici u Gospić je stigao predsjednik, uz domaćina, župana Milinovića, Zoran Milanović je bio dobro raspoložen, baš kao i domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neću pjevati jer ja pjevam u klubovima, da ne shvati predsjednik države krivo, u ovim mojim bajkerskim klubovima'',  rekao je Darko Milinović.

Nakon poruke narodu Like da čuvaju svoje i da su na korak do bogatstva - još jedan savjet:

''I ovih dana nosite maske ipak'' rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Nemam problem s komunikacijom' /

Milanović opet 'briljirao': 'Istina nije voda duboka, već jako plitka u kojoj se sve jasno vidi. I to što se vidi, vidi se kao u porniću. It's a porn'

Image
'Nemam problem s komunikacijom' /

Milanović opet 'briljirao': 'Istina nije voda duboka, već jako plitka u kojoj se sve jasno vidi. I to što se vidi, vidi se kao u porniću. It's a porn'

'Klasični primjer stereotipizacije'

A onda je stigao pred sedmu silu. Prve mete ponovno - zastupnica Orešković i pravobraniteljica Ljubičić:

''Čekam da reagiraju tijela koja bi se time trebala baviti, primjerice pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, pa da zaštiti žene i muškarce od nasilnika iz Donje Dubrave koji nazivaju žene prostitutkama i muškarce kriminalce'', izjavio je predsjednik države.

''Klasičan primjer stereotipizacije. Zašto nije rekla, s obzirom na to da imamo kriminalke u Hrvatskoj, zašto nije rekla kriminalke i žigola?'', upitao se Zoran Milanović.

''Devet godina je ta osoba na toj poziciji. Dolazimo inače do toga da razmislimo bi li to sve trebalo objediniti pod javnim pravobraniteljem. Ovakav vid nerada kako radi gospođa Ljubičić. Ta izvješća ne valjaju ništa“, prokomentirao je hrvatski predsjednik.


Prigovori na njegov diskurs posljednjih dana, nisu ga impresionirale:

''Nikoga nisam nazvao magarcima nego sam rekao da su ispali magarci, pridjevi su bitni. Ja nisam namagarčen, ja nisam ministar i ja odgovoran za sebe. Poseban sam slučaj'',

Razumijevanja za primjedbe, predsjednik nema ni kada oni dolaze iz njegove bivše stranke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ili kada Peđa Grbin izjavi da se pravo demonstriranja ne smije oduzeti, a posebice ne napadati, imam problem s tim. To je demokracija? Sretno u stranačkim izborima''.

Susret s premijerom nije na vidiku, dok Milanović odbija tvrdnje da utječe na institucije,

''Je li vam djelujem kao netko tko stoji na putu? Evo poslijepodne, sutra ujutro, noćas. Može doći u Klub. Pitanje je je li tamo dolazio, jer taj ide svugdje. Možda slučajno nije bio'', kazao je Milanović.

A raspravi očito nije kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo