NASLJEDNIK PALOG KUŠČEVIĆA? / Za razliku od bivšeg ministra, on ima samo jedan stan, traktor, motocikl Thomos, ali i zbirku lovačkog oružja...

Image

Bivši gradonačelnik Senja, Darko Nekić, koji se spominje kao mogući nasljednik Lovre Kuščevića, posjeduje samo jedan stan

9.7.2019.
9:51
VOYO logo

Ne prestaju nagađanja o tome tko će zamijeniti Lovru Kuščevića na mjestu ministra uprave. Najspominjanije ime državni je tajnik u Ministarstvu uprave i bivši gradonačelnik Senja Darko Nekić. Riječ je o čovjeku zanimljive biografije. Po zanimanju je profesor povijesti i arheologije, bio je kustos u Gradskom muzeju Senj, kao i predavač povijesti na Sveučilištu u Rijeci. Doktorirao je povijest na Hrvatskim studijima, a u Karlovcu je 1987. završio Šumarsku i drvodjeljsku školu, smjer šumarski tehničar.

Image
TRAŽI SE NASLJEDNIK: /

TKO ĆE SJESTI U KUŠČEVIĆEVU FOTELJU? Šuška se da bi ovaj čovjek mogao biti novi ministar uprave

Image
TRAŽI SE NASLJEDNIK: /

TKO ĆE SJESTI U KUŠČEVIĆEVU FOTELJU? Šuška se da bi ovaj čovjek mogao biti novi ministar uprave

Traktor i jedan stan

Međutim, od njegovih detalja o obrazovanju i radu, mnogo je zanimljivija njegova imovinska kartica prema kojoj ima mjesečna neto primanja u visini od 16.560,87 kuna. Zajedno sa suprugom, koja radi od ožujka 2019. godine na Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica i ima godišnja primanja u visini od 79.359,67 kuna neto, od nekretnina posjeduje stan u Velikoj Gorici površine 46,99 kvadrata, čija je tržišna vrijednost 500.000,00 kuna i čiji je vlasnik njegova supruga. Posjeduju također i naslijeđeni traktor iz 1982. godine u vrijednosti 15.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekićeva supruga otplaćuje kredit od 381.000 kuna, zadužili su se u HPB-u prije dvije godine. Rok otplate je 228 mjeseci, a mjesečna rata iznosi 2388,38 kuna. Imaju i garažu, također u Velikoj Gorici od 15,48 kvadrata, čija je tržišna vrijednost 60.000 kuna, a vlasnica je također supruga.

Radni stroj i dva automobila

Posjeduju još i radni stroj, tzv. litostroj, iz 1982., motocikl marke Tomos 14 iz 1983., te osobni automobil Škoda Octavia, koji su kupili ove godine. U trenutku podnošenja izvješća automobil je vrijedio 152.000 kuna. Imaju i Opel Astru iz 2008. vrijednu 22.000 kuna. Bivši gradonačelnik Senja ima ušteđevinu od 9500 eura, a na ime djeteta uplaćeno je 7136 eura stambene štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbirka lovačkog oružja

Nekić posjeduje i zanimljivu zbirku lovačkog oružja. Vlasnik je dvocijevne lovačke puške Suhl, lovačke puške Merkel drilling Suhl, karabina Browning - FN Eurobolt i lovačkog pištolja HS ACD.

Zanimljiv je i detalj da je prije nešto manje od šest godina Nekiću dodijeljeno priznanje za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske za 2013. godinu, nakon što je zajedno sa sugrađaninom Markom Rukavinom 22. svibnja 2013. godine na senjskoj rivi od utapljanja spasio 54-godišnju Mariju Biondić koja je automobilom sletjela u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo