ONLINE KRIMINAL / Nasjeo da je dobio novac pa instalirao aplikaciju. Ostao bez tisuće eura

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Policija je izvijestila o slučajevima dvojice prevarenih muškaraca od 70 i 73 godina koji su ostali sveukupno bez 12.800 eura

7.2.2024.
11:41
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Dvojica Varaždinaca, 70-godišnjak i 73-godišnjak, nasjela su na računalne prijevare i ostala bez ukupno 12.800 eura, izvijestila je u srijedu policija.

Prema prijavi 70-godišnjaka, nepoznata je osoba zadnjeg dana siječnja došla do podataka o njegovom računu te provela više desetaka nedozvoljenih transakcija, oštetivši ga za oko 5300 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinska policija zaprimila je i prijavu 73-godišnjaka koji također sumnja na računalnu prijevaru. On je u utorak dobio poziv nepoznatog muškarca koja ga je u razgovori uvjerio da je u njegovom kripto novčaniku 6800 dolara te da mu taj  iznos trebaju isplatiti na bankovni račun.

Ne sumnjajući u prijevaru, 73-godišnjak je prema uputama prevaranta na svoj mobitel instalirao aplikaciju Any Desk, nakon čega mu je s tekućeg računa i kreditne kartice skinuto oko 7500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Bobi je život bez povodca, na selu u prirodi i čudesno doživio 31 godinu. Je li on čudo ili smao dobra prijevara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo