NASILNA DELOŽACIJA NA ČRNOMERCU: / 'Nelegalne RBA zadruge otele su dom i uništile obitelj, a Sinčić je uhićen!'

Image
Foto: Sanjin Strukic

Pripadnici interventnog voda MUP-a, te aktivisti Slobodne Hrvatske jutros su stigli pred dom obitelji Đukić kojoj je zbog duga RBA zadruzi naložena deložacija.

19.10.2016.
11:09
Sanjin Strukic
VOYO logo

DRAMA U NOVIGRADU: Odgođena deložacija, vlasnicu u zadnji tren spriječili da se ubije

Image
DRAMA U NOVIGRADU: /

Odgođena deložacija, vlasnicu u zadnji tren spriječili da se ubije

Image
DRAMA U NOVIGRADU: /

Odgođena deložacija, vlasnicu u zadnji tren spriječili da se ubije

Obitelj Đukić nadala se da će sud odgoditi deložaciju dok se pitanje RBA zadruga ne riješi u Hrvatskom saboru političkim putem, no u 10 sati pripadnici interventne policije započeli su s deložacijom. Nešto prije 11 sati deložacija obitelji Đukić je završena, a obitelj Mirka Đukića ide na ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je jedino rješenje koje hrvatska država nudi svojim građanima u ovom trenutku', napisali su aktivisti Slobodne Hrvatske na svojem Facebook profilu.

Više desetaka aktivista branilo dom osmočlane obitelji Đukić

Ispred doma osmočlane obitelji Mirka Đukića, na zagrebačkom Črnomercu, oko 9 sati su se okupili aktivisti Slobodne Hrvatske kojima su se pridružili članovi Živog zida, među kojima i saborski zastupnici Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar. Pred dom obitelji Đukić, kojoj prijeti deložacija zbog kredita ilegalne RBA zadruge, stigao je i nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji je pokušao spriječiti deložaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10 sati pripadnici interventnog voda MUP-a započeli su s deložacijom. Odvodili su aktiviste Slobodne Hrvatske koji su stajali ispred ulaza u zgradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen Sinčić

Prilikom deložacije, prema informacijama iz stranke Živi zid, uhićeni su i članovi stranke među kojima saborski zastupnici Ivan Vilibor Sinčić i Branimir Bunjac koji potom nisu mogli doći na zasjedanje Hrvatskog sabora pred kojim je izglasavanje povjerenja novoj vladi Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je na početku sjednice Hrvatskog sabora, zastupnik Ivan Pernar zatražio stanku. Iako isprva predsjednik Sabora, Božo Petrov, nije želio dopustiti stanku, Pernar se pozvao na povredu Poslovnika nakon čega je Petrov odredio stanku od 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija demantirala uhićenje Sinčića

Policija je izvijestila da čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić nije uhićen na deložaciji u Zagrebu već da mu je samo uručena obavijest o prekršaju. U zagrebačkoj su policiji kazali da on nije uhićen nego da mu je zbog "prižanja pasivnog otpora" uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

O navodnom uhićenju čelnika Živog zida u Saboru je ujutro izvijestio zastupnik te stranke Ivan Pernar koji je rekao da je njihove zastupnike policija uhitila na deložaciji osmeročlane obitelji. Kazao je da je uz Sinčića uhićen i Branimira Bunjac, no u policiji tvrde da prema njemu "nije bilo nikakvog postupanja" jer se tijekom deložacije nalazio "izvan ograđenog dijela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Pernar prozvao HDZ zbog hapšenja Sinčića i Bunjca

Uhićenje zastupnika Živog zida Ivana Sinčića i Branimira Bunjca tijekom suprotstavljanja deložaciji u Zagrebu, zastupnik te stranke Ivan Pernar u srijedu je u Saboru nazvao udarom na demokraciju i činom političke represije, optužujući vladajući HDZ da "evidentno nastavlja sa starom politikom i metodama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković predstavio novu vladu, pljušte reakcije iz oporbe: ‘Dobili ste svog Crnoju!’

Uhićenje Sinčića i Bunjca, nazvao je "nedopustivim i skandaloznim", pozivajući mandatara Andreja Plenkovića da se suzdrži od "svakog pokušaja političke represije i političkog progona" zastupnika Živog zida "samo zato jer se ne slažu s njegovom politikom nasilnih deložacija građana, koji nemaju od kuda vraćati kredite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Krši se volja birača'

"Apeliram na vašu savjest, jer to što se danas dogodilo mojim kolegama, sutra bi policija mogla bilo koga od vas odvesti i reći 'nemate vi nikakav imunitet'", izjavio je Pernar, tumačeći kako dvojica uhićenih zastupnika na taj način ne mogu sudjelovati u saborskoj raspravi o povjerenu novoj vladi mandatara Plenkovića.

"Nama iz Živog zida nije prihvatljivo da se tako postupa prema ljudima koje su građani izabrali, da se na tako brutalan način krši volja birača. To je kao da sam ja ministar policije, pohapsim sve kolege iz HDZ-a i kažem 'nećete doći na sjednicu'", naveo je Pernar, prozivajući HDZ da "ne preza ni od čega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo