Naše izaslanstvo ne zna koji je glavni grad Katara

Hrvatski izaslanici osramotili su se na konvenciji u Kataru.

29.3.2010.
10:46
VOYO logo

Na Konvenciji o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama, stručnjaci su raspravljali kako spasiti plavu tunu, ali u jednom trenutku hrvatsko izaslanstvo svojim neznanjem "zasjenilo" je samu temu.

S obzirom na to da se o odluci koja nije postignuta konsenzusom glasa, uoči petka trebalo je izvršiti kontrolu elektroničkih uređaja za glasanje. Predsjedatelj konvencije kazao je kako se pitanje koje će postaviti odnosi samo na testiranje uređaja, odnosno radi li dugmad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je glasilo je li Doha glavni grad Katara. U slučaju potvrdnog odgovora bilo je potrebno pritisnuti tipku dva. Izaslanici 150 zemalja pritisnuli su tu tipku, a jedino su Hrvatska i Kamerun odgovorili ne. Kako prenose svjetske agencije, Kina je ostala suzdržana.

Osramoćene delegacije nisu objasnile kako, unatoč činjenici da su u Dohi boravile tjedan dana, ne znaju da je to glavni grad zemlje domaćina konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče teme, plave tune, na konvenciji, koja je trajala od 13. do 25. ožujka, zaključeno je da joj prijeti izumiranje, a za to je okrivljen Japan.

Unatoč tome, ta zemlja kao najveći svjetski konzument ribe pobjedu nad tunom dobila je tako što je od zemalja u razvoju tražila da glasaju za odluku o izlovu tune. Zauzvrat će Japan glasove tih zemalja nagraditi, a plava tuna će, po svemu sudeći, izumrijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo