NAŠA NAJPOZNATIJA PLAŽA IDE U KONCESIJU? / Iz općine se bune jer ne žele da netko drugi upravlja ovim turističkim biserom

Image
Foto: Pixell, Ivana Ivanovic

Splitsko-dalmatinska županija raspisala je koncesiju na pomorskom dobru za popularnu plažu Zlatni rat u Bolu.

4.3.2017.
20:43
Pixell, Ivana Ivanovic
VOYO logo

Koncesija za Zlatni rat vrijedna je 27 milijuna kuna, a daje se na 15 godina, što znači da bi procjenjena vrijednost bila 1,8 milijuna kuna godišnje. Rok za predaju prijava je 27. ožujak.

Vijećnici se jednoglasno usprotivili koncesiji

Posljednjih je 12 godina tim važnim dobrom upravljala općinska komunalna tvrtka Grabov rat, a načelnik općine Bol Tihomir Marinković poručuje da želi da se tako i nastavi jer smatra da je dosadašnje upravljanje plažom bilo uspješno, a uložena su i znatna sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko je vijeće Bola već održalo sjednicu. Na njoj su se vijećnici jednoglasni usprotivili davanju plaže u koncesiju, a Županijskoj su skupštini poslali zahtjev da natječaj za koncesiju poništi. Kažu da nisu ispunjeni uvjeti za davanje koncesije na toj plaži koja je zaštitni znak hrvatskog turizma.

Županija: Nema osnove za poništenje natječaja, ovo je najbolje za Zlatni rat

Iz županije pak poručuju da je upravo koncesija dobar način da se Zlatni rat zaštiti. Stipe Čogelja iz Splitsko-dalmatinske županije kaže da, kad načelnik daje koncesijska odobrenja, sav prihod ostaje općini, a naknada od koncesije dijeli se između općine, države i županije. Kako je iznos koncesije zaista visok, Čogelja ističe da bi općina na taj način zaradila više nego dosad. Za poništenje natječaja, kaže, nema osnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koncesija je ujedno najbolji način da zaštitimo Zlatni rat. Propisali smo stroge uvjete zaštite kojih se koncesionar mora pridržavati', rekao je Čogelja. Potvrđeno je i ono što bi u ovoj situaciji zabrinjavalo turiste - tko god dobije koncesiju, neće smjeti naplaćivati ulaz na plažu.

Unatoč svemu tome, u Bolu se već najavljuju prosvjedi, piše lokalni.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo