naglasak na gospodarskom rastu / Narodna koalicija predstavila program, Milanović HDZ-u: 'Meni za ljubav dođite na sučeljavanje'

Narodna koalicija predvođena SDP-om u Samoboru je predstavila svoj program 'Siguran smjer za Hrvatsku', čiji je naglasak na gospodarskom rastu

1.8.2016.
16:21
VOYO logo

Hrvatsku žele u iduće četiri godine svrstati među prvih 30 država svijeta po lakoći poslovanja, najavljuju samnjenje parafiskalnih nameta, ukidanje obveznih članarina HGK-u i HOK-u.  

Četverogodišnji je plan otvoriti 145 tisuća novih radnih mjesta, povećati naknadu za stručno osposobljavanje mladih i osloboditi poslodavce od plaćanja doprinosa ako zaposle osobe starije od 50 godina. Mirovine bi trebale biti iznad 60 posto plaće, a umjesto beneficiranog radnog staža uvele bi se i profesionalne mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilično skromno, ali s jasnom porukom HDZ-u i Andreju Plenkoviću, Zoran Milanović predstavio je program Narodne koalicije.

"Dajte mi učinite tu ljubav i dođite na sučeljavanje", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo na dijalog s drugom stranom, tj. HDZ-om. Veselimo se tom dijalogu i pozivamo ih, ne izazivamo nego pozivamo, da razgovaramo o najozbiljnijom stvarima. O porezima gospodarstvu, da se ne razmećemo s obećanjima koja nisu realna i koja ugrožavaju financijsku stabilnost Hrvatske", dodao je Milanović. 

"Kad govorimo o porezima, ja ovdje želim reći nema novih poreza. Ima samo manjih stopa, ali korak po korak, pametno, odgovorno, proračunato jer kad netko tri ili četiri puta predlaže pred izbore da će smanjiti porez, onda ja kažem da to nije odgovorno i da o tome želim razgovarati i zato pozivi HDZ-u i drugoj strani da krenemo razgovarati, i to odmah", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo