NAPUŠTENA BEBA OPET S OBITELJI: / Baka će tražiti skrbništvo, djed prijetio novinarima

Image
Foto: Pixsell/PU Zagrebačka

Baka napuštene djevojčice kreće u borbu za skrbništvo, a susret male Katarine i njenog starijeg brata bio je dirljiv i za djelatnike doma.

28.7.2017.
22:44
Pixsell/PU Zagrebačka
VOYO logo

Djevojčicu u kolicima, odjevenu u žutu haljinicu, pronašli su ispred Župnog ureda u Brestju. Odmah je započela potraga za roditeljima bebe, a ubrzo su uhićeni 22-godišnjakinja i 35-godišnjak koji imaju još jedno dijete, trogodišnjeg dječaka koji je jučer zajedno sa sestrom smješten u Dom u Nazorovoj.

Roditelji su otkriveni kad su se Centru za socijanu skrb navodno javili djed i baka ostavljene djevojčice, a ova je obitelj socijalnim radnicima otprije poznata jer su primali određenu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije napuštala djecu

Baka napuštene djevojčice bijesna je na mladu majku koja ju je ostavila.

‘Kad sam čula što je učinila, htjela sam je udaviti’, rekla je baka. Upravo je ona prepoznala bebu čije su se fotografije proširile medijima. Kazala je kako to nije prvi put da majka napušta dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se roditelje osim za napuštanje djevojčice sumnjiči i zbog ostavljanja trogodišnjeg sina u opasnim situacijama.

Image
BAKA NAPUŠTENE BEBE BIJESNA: /

'Kad sam čula da ju je ostavila, htjela sam je udaviti. Nije to prvi put, često se iskradala iz kuće '

Image
BAKA NAPUŠTENE BEBE BIJESNA: /

'Kad sam čula da ju je ostavila, htjela sam je udaviti. Nije to prvi put, često se iskradala iz kuće '

'Za oba ta kaznena djela je zapriječena kazna do tri godine zatvora. Dakle, radi se o relativno kaznenim djelima niže društvene opasnosti i za pretpostaviti je da bi sve to skupa na kraju trebalo završiti oduzimanjem djece', kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirljiv susret

I sin i djevojčica su u Domu u Nazorovoj, a njihov susret bio je pun ljubavi.

'Dječak se jako razveselio curici, curica se jako razveselila dječaku. Mi smo ih pustili da se igraju jedan period sami. On je čak malenoj davao autiće da se igra s njima. Ono što vidimo je da su oni prisni, da jesu razvili neku emocionalnu povezanost oboje', kazala je Sandra Tolić, psihologinja Dječjeg doma Zagreb, koja dodaje i da su se obradovali baki i teti kada su ih došle posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razveselili su se njima, igrali su se, dječačić ih je prepoznao tako da sve je prošlo ok', rekla je psihologinja.

Baka je sada najavila kako kreće u borbu za skrbništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjerao novinare pištoljem

Novinari Jutarnjeg pronašli su kućicu u kojoj su roditelji živjeli s djecom te zatekli policiju s tri osobe, najvjerojatnije djeda, baku i bakinu sestru.

Policija je izašla i zamolila predstavnike medija da se udalje jer obitelj, ne želi davati izjave. Ubrzo nakon što je policija otišla na terasi dopola uređene katnice pojavili su se žena i muškarac u 50-im godinama. Isprva su se svađali, a onda je gospođa rekla da bi htjela da joj se barem vrati 3-godišnje dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako želite pomoći, pomognite nam da skupimo novac da uredimo prizemlje kuće pa da nam barem vrate starije dijete!" povikala je vidno uznemirena žena, nakon čega je izašao njezin suprug i uz prijetnje pištoljem otjerao novinare: "Ja sam branitelj Domovinskog rata, imam dozvolu za držanje oružja, uzet ću pištolj i pucati ako se ne maknete!" povikao je,

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo