ŠTO SU SVE PLATILI POREZNI OBVEZNICI? / Otkriveno koliko je koštao Kolindin put u Sjedinjene Države

Image
Foto: Screanshoot/HRT

Gotovo mjesec dana nakon puta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD, napokon je otkriveno koliko su iznosili troškovi puta.

27.1.2017.
15:44
Screanshoot/HRT
VOYO logo

"Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Sjedinjenim Američkim Državama iznose 73.867,60 kuna, a uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za Predsjednicu Republike Hrvatske i pročelnicu Kabineta Predsjednice", doznaje Nova TV od Ureda Predsjednice.

Podsjetimo, predsjedničin put u SAD došao je u fokus javnosti nakon što se njezin Ured nije oglasio ni o motivima puta ni o aktivnostima kojima će se predsjednica tamo baviti pa tako prve fotografije njezina posjeta Washingtonu nisu objavili službeni kanali već strani mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRONAŠLI SU KOLINDU! /

Hrvatska predsjednica snimljena je pred ulazom u američki Senat

Image
PRONAŠLI SU KOLINDU! /

Hrvatska predsjednica snimljena je pred ulazom u američki Senat

Iz Ureda su tada poručili kako će se predsjednica 'susresti s ljudima bliskima Trumpu', ali nisu dali nikakve detalje. Stoga nisu ni čudile tri prijave Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa na račun predsjednice.

Grabar Kitarović je, potom, u dva navrata davala izjave, odnosno intervju za HRT gdje je rekla kako nema ništa tajnovitog u njezinu posjetu SAD-u. Dodala je i kako se radilo isključivo o službenom posjetu te da je otišla kako bi istaknula Hrvatsku 'kao lidera', a da sve napade koje je zbog tog putovanja iskusila, doživljava kao mobing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao šlag na tortu procurila je i tajna diplomatska depeša s detaljima njezina posjeta SAD-u i imenima ljudi s kojima se sastala zbog čega je, u konačnici, premijer Plenković naredio istragu ne bi li se utvrdilo tko stoji iza objave ovog tajnog dokumenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo