Potaknuo ih Živi zid? /

Druga strana priče oko deložacije na Črnomercu: stanari su uselili ilegalno i nisu plaćali režije

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Stanari koji nikada nisu ni bili vlasnici stanova na adresi Črnomerec 105 navodno nisu plaćali ni struju ni plin

6.6.2017.
17:08
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo
Image

Dramatična deložacija na Črnomercu

Image

Dramatična deložacija na Črnomercu

Kako javlja Tportal, Živi zid je prije tri godine potaknuo obitelji na useljavanje u tu zgradu. Stanovi ondje su bili prazni jer je vlasnik završio u stečaju. 

Osim štu su bespravno uselili u zgradu, stanari prema informacijama Tportala nisu uopće plaćali struju i plin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik zgrade na adresi Črnomerec 105, gdje je danas provedena dramatična deložacija koju su pokušavali spriječiti aktivisti Živoga zida, tvrtka je Euro-inženjering d.o.o. Vlasnik je u svrhu gradnje zgrade podigao kredit kod Zagrebačke banke. Nakon što isti nije vraćao, banka je pokrenula stečaj tvrtke. 

Stečajni upravitelj trebao je rasprodati nekretnine dotične tvrtke, no to nije bilo moguće jer su u stanove uselile obitelji, na što je iste potaknuo Živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanari koji nikada nisu bili vlasnici tih stanova navodno nisu plaćali ni struju ni plin. Tvrtka vlasnik je zbog toga uvučena u mnoštvo ovršnih postupaka, koji nisu bili izvršeni jer su Plinara i Elektra bile obaviještene da su u zgradi ilegalni stanari, kojima nisu isključili plin i struju.

"Tužitelj je bio upoznat s činjenicom da se u stanovima nalaze nepoznate, bespravno useljene osobe, a nije poduzeo bilo koju radnju kako bi se isključila struja te je na taj način propustio spriječiti nastanak potrošnje energenata na štetu tuženika", kazuje se u sudskim rješenjima, donosi Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo