NA PELJEŠCU /

Dvije se strankinje izgubile na Svetom Iliji! Panično bježale od čagljeva: 'Moglo je biti kobno'

Image
Foto: HGSS Stanica Orebić/Facebook/Screenshot/Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Situaciju su im otežali jak vjetar i kiša. Sve se događalo na 860 metara nadmorske visine

28.9.2024.
21:41
HGSS Stanica Orebić/Facebook/Screenshot/Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Orebić, imala je u subotu posla na vrhu Pelješca. Oko podne, dobili dojavu o dvjema stranim državljankama koje su se izgubile na najvišem vrhu - Svetom Iliji, poznatoj planinarskoj destinaciji na Pelješcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S unesrećenima je uspostavljen telefonski kontakt, locirane su, date su im upute za kretanje, te poveznica na Sigurnestaze.hr. Prema unesrećenima kreću spašavatelji stanice Orebić raspoređeni u dva tima. Uvjeti na terenu su teški, gusta magla prekriva Sv. Iliju gotovo do podnožja, jaki vjetar i Prema unesrećenima kreću spašavatelji stanice Orebić raspoređeni u dva tima. Uvjeti na terenu su teški, gusta magla prekriva Sv. Iliju gotovo do podnožja", objavili su na svojim društvenim mrežama iz HGSS-a.

Situaciju su im otežali jak vjetar i kiša. Sve se događalo na 860 metara nadmorske visine. Do unesrećenih su došli u 13.36 sati. Spašavatelji su doznali: strankinje su se susrele s čagljevima. "Od straha su se dale u panični bijeg koji je mogao i kobno završiti obzirom na vremenske uvjete smanjene vidljivosti na mjestu na kojem su se nalazile", napisali su iz HGSS-a u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unesrećene su se u pratnji spašavatelja sigurno spustile u podnožje, stoji u objavi, a predali su ih ekipi hitne medicinske pomoći na daljnju obradu.

"Ovim putem još jednom apeliramo da se u planine ne kreće neopremljen i po nepovoljnim vremenskim uvjetima, kao i da se hoda obilježenim planinarskim stazama", upozoravaju iz HGSS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Špansko dobilo bazen prije vremena: Rupa u gradilištu ispunila se vodom, morali zvati vatrogasce

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo