'pretjerala je' / Nakon što je šefica SDP-ovog Savjeta za kulturu usporedila Lalovca s Tomaševićem jutros je dala ostavku

Image
Foto: Facebook/Snježana Banović

Ovakav status šefice SDP-ovog Savjeta za kulturu šokirao je mnoge SDP-ovce, a slučaj se potegnuo i na jučerašnjoj sjednici Kluba zastupnika

18.1.2018.
10:30
Facebook/Snježana Banović
VOYO logo

Nakon što je kazališna redateljica i šefica SDP-ovog Savjeta za kulturu Snježana Banović na svom Twitteru potpredsjednika te stranke nazvala nasilnikom, stigli su i prvi zahtjevi za njenom smjenom. Da Banović ode s mjesta šefice SDP-ovog Savjeta za kulturu zatraženo je na jučerašnjoj sjednici Kluba zastupnika te stranke, a neki od zastupnika imaju dojam da će se to i dogoditi jer dobar dio smatra da je Snježana Banović pretjerala, javlja tportal.

Ona je prije nekoliko dana na svom Twitteru usporedila potpredsjednika SDP-a Borisa Lalovca i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je optužen za obiteljsko nasilje. 'Dakle, Ogulin: među 4 potpredsjednika SDP-a nema ni jedne žene, ali zato je tu još uvijek i dokazani zlostavljač žena Boris Lalovac. U čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića? @SDPHrvatske quo vadis? @davor_bernardic?', napisala je Banović na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je taj status na njenom Twitteru stajao nekoliko dana niti stranka niti Davor Bernardić nisu službeno reagirali. Reakcija je stigla jedino od SDP-ovog saborskog zastupnika Damira Tomića, koji je Banović odmah odgovorio da je prijava protiv Lalovca odbačena. No to nije pokolebalo Banović. 'Snimka zlostavljanja postoji i na njoj je sve jasno kao dan. Ne ulazim uopće s mojim pitanjem u pravosudna pitanja', napisala je Banović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav status šefice SDP-ovog Savjeta za kulturu šokirao je mnoge SDP-ovce, a slučaj se potegnuo i na jučerašnjoj sjednici Kluba zastupnika. Bernardić je ustvrdio da nije znao za njen status, no zastupnici, pa i oni koji se ubrajaju u Bernardićev krug, zatražili su njenu smjenu, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se kako ih je ona preduhitrila pa je Banović danas na svom Twitter profilu objavila kako je poslala svoju ostavku Bernardiću i Ostojiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo