NAKON OSVJEŽENJA NOVI TOPLINSKI VAL: / Temperatura raste do 40°C

Image
Foto: Pixsell, Marko Mrkonjić
13.7.2015.
10:50
Pixsell, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Početak tjedna donio je kratkotrajno osvježenje i pad temperature, no već sutra živa u termometru gotovo posvuda penjat će se iznad 30 stupnjeva. Od sredine tjedna bit će pakleno - meteorolozi najavljuju kako je moguće obaranje temperaturnog rekorda.

Tijekom ponedjeljka unutrašnjosti će biti promjenljivo oblačno, uglavnom prijepodne mjestimice uz kišu, osobito u sjeverozapadnim krajevima. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, lokalno je moguć poneki pljusak praćen grmljavinom, a u Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 29 i 34 °C.

U utorak će biti pretežno sunčano, te vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka pri čemu je mala mogućnost lokalne kratkotrajne kiše. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu većinom slaba i umjerena bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, u gorju i niža, a na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna između 26 i 31, na Jadranu 29 i 34

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakleni vikend

Prema kraju tjedna temperatura će rasti. Već od četvrtka najviša temperatura zraka u većini Hrvatske bit će oko 35°C, pa i viša.

Za vikend će biti ekstremno vruće. Kako sada pokazuju meteorološka karte, vrhunac toplinskog udara očekuje se u subotu kada je moguće da temperatura dosegne 40 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući su novi temperaturni rekordi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo