svi čekaju sunce... /

Nakon kišnog svibnja - klimatološko ljeto: Naša Željka otkriva hoće li se vrijeme stabilizirati

Sutra prijepodne najoblačnije će i dalje biti u istočnim kopnenim predjelima, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije

1.6.2019.
20:55
VOYO logo

Sutra prijepodne najoblačnije će i dalje biti u istočnim kopnenim predjelima, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije pa je moguća slaba kiša ili rijetki pljusak. Drugdje djelomice do pretežno sunčano. Najniža će jutarnja temperatura na kopnu biti od 11 do 15, na moru oko 17 stupnjeva, uza slabu buru.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali od sredine dana raste vjetrojatnost za pljuskove, osobito u južnijim i istočnijim predjelima. Ostaje toplo - od 23 do 25 Celzijevih stupnjeva. Puhat će slab sjeveroistočni vjetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne sunčanije nego prijepodne i toplo, uz najvišu temperaturu od 23 Celzijeva stupnja. Uz sunčana razdoblja bit će i pljuskova s grmljavinom, osobito u zapadnoj Slavoniji i Posavini. Bit će sparno.  

Na srednjem i južnom Jadranu i u drugom dijelu dana djelomice sunčano, ali su uz jači razvoj oblaka izgledni i kraći pljuskovi, vjerojatniji u dalmatinskom zaleđu, na širem  makarskom i dubrovačkom području. Temperatura viša od današnje - od 23 do 25 stupnjeva. Puhat će slaba bura i sjeverozapadnjak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite na zaštitu od štetnih sunčevih zraka

I na sjevernom Jadranu poslijepodne sunčano i toplo, od 25 do 27 stupnjeva uza slabu buru ili sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti Istre moguć je lokalni pljusak, a u Gorskom kotaru moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Temperatura u gorju od 19 do 22 stupnja. 

Na promjenjivo vrijeme u kopnenim krajevima računajte sve do sredine idućeg tjedna. Pljuskovi, nerijetko uz grmljavinu, bit će češći u poslijepodnevnim satima. Bit će toplo - oko 25 stupnjeva i prilično sparno. Potkraj tjedna stabilnije, zapuhat će jugozapadnjak i osjetno će zatopliti.

Na Jadranu će idući tjedan biti više sunčana vremena, ali ne možemo isključiti ni poneki pljusak. U ponedjeljak, većinom u Dalmaciji, u utorak i srijedu, i drugdje. Potkraj tjedna jača jugo koje donosi toplinu.

Povremena kiša koja će nas pratiti i idućih dana za lipanj, klimatološki najnestabilniji mjesec u unutrašnjosti, i nije toliko čudna. Međutim, budući da će biti sve više sunčanih sati, svakako ne zaboravite primjerenu zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo