NAKON ISTARSKE I DUBROVAČKE, JOŠ JEDNA ŽUPANIJA UVODI ONLINE NASTAVU: / 'Moramo to učiniti da bi se širenje zaraze smanjilo'

Image

'Imali smo 30-postotni rast u zadnjih 10 dana, a sada idemo na 40 posto rasta.

17.3.2021.
12:12
VOYO logo

Zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji - u protekla 24 sata bilo ih je 300 od 1072 testiranih - tamošnji županijski Stožer civilne zaštite donio je odluku da se od idućeg ponedjeljka, 22. ožujka pa najranije do 1. travnja, predmetna nastava u osnovnim i srednjim školama odvija po modelu C, odnosno online.

"Imali smo 30-postotni rast u zadnjih 10 dana, a sada idemo sada na 40 posto rasta. Moramo biti proaktivni da bi se i to širenje zaraze smanjilo. Porast hospitaliziranih nije toliko velik, rano traženje zaraženih osoba i mlađa populacija zaraženih su vjerojatno rezultat toga. Situacija je sada vrlo zahtjevna", kazao je Vladimir Mićović, šef Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastava uživo za učenike nižih razreda i maturante

Novi list prenosi izjavu načelnika primorsko-goranskog Stožera civilne zaštite Mladena Šćulca o novim mjerama.

"Pojačan nadzor na području PGŽ-a, naglasak na javna i privatna okupljanja, radu trgovačkih centara te javnom prijevozu. Gdje god je moguće da se pređe u online rad ili u smjenski rad. Od 22. ožujka predmetna nastava u osnovnim te u srednjim školama prelazi na model C. Ne koristiti svlačionice u sportskim objektima", kazao je Šćulac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je i Stožer civilne zaštite Istarske županije, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, donio odluku da se predmetna nastava u osnovnim i srednjim školama od 22. ožujka do 1. travnja odvija na daljinu, odnosno online. Od te odluke izuzeti su učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) u osnovnim školama te učenici završnih razreda srednjih škola (maturanti).

Podsjetimo, učenici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na online nastavu prešli su još potkraj veljače zbog složene epidemiološke situacije na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo