podižu privatnu tužbu / Nakon incidenta sa ZET-om doživjeli neugodnost i u policiji: 'Tražili smo zapisnik, a dobili bezobrazan odgovor'

Image
Foto: Vijesti.hr / Facebook

Mladi roditelji čije dijete je završilo prikliješteno u kolicima u ZET-ovom autobusu 123 na liniji Črnomerec-Podsused odlučili su podići privatnu tužbu protiv vozača i ZET-a

16.5.2018.
10:29
Vijesti.hr / Facebook
VOYO logo

Mladi roditelji čije dijete je završilo prikliješteno u kolicima u ZET-ovom autobusu 123 na liniji Črnomerec-Podsused možda neće dočekati pravdu. Kako su nas izvijestili, u utorak su otišli do policijske postaje Črnomerec kako bi podnijeli privatnu tužbu i vidjeli zapisnik. 

"Odlučili smo se podići privatnu tužbu protiv vozača i ZET-a. U ovom trenutku tražimo dobrog odvjetnika i želimo ići do kraja", kazala je za portal Vijesti.hr majka Anamaria Krsnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako nam je ispričala, dočekale su ih nove neugodnosti.

"Danas smo bili na policiji i tražili zapisnik koji su nam odbili dati ili ga 'nisu uspjeli naći', tako nam je bilo rečeno na bezobrazan način, a sad ćemo dalje preko odvjetnika", najavila je. Naime, njen suprug inzistirao je da mu odgovore na pitanje kako je moguće da zapisnika nema, a napravljen je. Kazali su mu da će ga dobiti za par dana, a potom zalupili vratima pred nosom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je fizički u redu, no svi troje su i dalje potreseni događajem.

"I dalje smo u šoku, ja sam na tabletama. Dijete je u redu, ali također pod velikim stresom, ima problema sa spavanjem", ogorčena je majka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o razvoju događaja u PP Črnomerec, kratko su nam odgovorili da ne mogu komentirati slučaj zbog povjerljivih informacija te nas uputili na PU zagrebačku iz koje su također poručili kako ne mogu komentirati navedeni incident. No, pojasnili su kako procedura sa zapisnikom funkcionira - prvo se treba uputiti pisani zahtjev za zapisnikom, a on se dostavi u roku 30 dana, ponekad i manje, kazali su nam iz PU zagrebačke. 

Podsjetimo, na autobusnoj liniji ZET-a 123 na potezu Črnomerec - Podsudsedsko Dolje dogodio se incident u kojemu je sudjelovala jedna mlada majka. Ona i njezin suprug ulazili su u spomenuti autobus s djetetom u kolicima, a vozač je odjednom na brzinu zatvorio vrata, iako kolica još uvijek nisu u potpunosti uvezli u autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobus je tako krenuo, a kolica s djetetom u njima su napola virila van iz autobusa. Roditelji su, naravno, pokušali zaustaviti vozača, no on je fizički nasrnuo na njih kada je konačno zaustavio autobus. Nakon svega su zvali i policiju, no oni su im rekli da ne mogu ništa jer dijete nije ozlijeđeno.

Njen suprug je nakon svega dobio prekršajnu prijavu, točnije, 370 kuna kazne. Vozač se zasad provukao bez sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo