Sretno mu / Poznati oftalmolog imenovan za vršitelja dužnosti u KBC-u Sestre milosrdnice: 'Moji pacijenti su mi izrazili sućut'

Image
Foto: Pixsell

Rođen je 1962. godine u Šibeniku, diplomirao medicinu u Splitu i usavršavao se u Pečuhu, Barceloni, Münchenu i Berlinu

12.5.2021.
9:47
Pixsell
VOYO logo

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice izabralo je danas za v.d. ravnatelja prof.dr.sc. Zorana Vatavuka nakon što je jučer dr. Mario Zovak podnio ostavku.

Vatavuk je predstojnik Klinike za Očne bolesti u KBC-u Sestre milosrdnice i predsjednik Hrvatskog društva za oftalmologiju. Rođen je 1962. godine u Šibeniku, diplomirao medicinu u Splitu i usavršavao se u Pečuhu, Barceloni, Münchenu i Berlinu. Znanstveni je i suradnik na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjednice Upravnog vijeća medijima se obratio Vatavuk. 

"Moram vam kazati da mi je trema puno veća nego na stručnim skupovima, vagat će se svaka moja riječ. Zamolio bih vas, što kažu moji košarkaški prijatelji, budite tolerantni prema meni, dajte mi time out, kad posložim stvari ću vam se javiti. Ovdje sada nikom od mojih pacijenata nije ugodno biti jer su mi jutros izrazili nekoliko puta sućut. Strah ih je da ću se toliko zakopati s poslom da neću napraviti svoga posla, pa im želim kazati da ću raditi svoj posao. Molim vas da shvatite da ljudima koji rade ovdje nije lako dolaziti na posao gdje ih prozivaju doma poslije i pitaju što je danas bilo u Vinogradskoj. Bilo je i burnijih vremena u kojima su ljudi rješavali stvari, a na nama je da stanje stabiliziramo i da nastavimo u miru dalje raditi", kazao je Vatavuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje u kakvim je odnosima s Dijanom Zadravec, kazao je da je u "kolegijalnim, kao i sa svima".

Predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić izjavio je kako je zadatak novog v. d. ravnatelja da smiri situaciju u bolnici jer u fokusu su pacijenti i ugled bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da će razgovarati sa svima, bolnica nije reality show, to je ozbiljna zdravstvena ustanova i očekujem da se normalno obavljaju poslovi", kazao je.

Najavio je da će Povjerenstvo za unutarnji nadzor, koje treba razmotriti situaciju oko odlaska radiologa i sukoba s predstojnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec, sastati u petak i donijeti svoje preporuke a v. d. ravnatelj će postupiti po njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo za unutarnji nadzor radi svoj posao, mi ne bježimo od odgovornosti ni kao uprava niti kao ministarstvo. Nećemo čekati nikakvu novu upravu", poručio je Dulibić.

Natječaj za novog ravnatelja bit će raspisan 21. svibnja, a izbor će ovisiti o planu i programu te kompetenciji, a ne o politici, rekao je predsjednik Upravnog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Profesor Vatavuk nije stranački čovjek, politika neće igrati ulogu", kazao je i dodao kako "stranačka pripadnost nije uvjet i kriterij, a nikome neće ni odmoći".

Podsjetimo, jučer je, sada već bivši, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi ostavke

Pročitajte kako je dr. Zovak detaljno pojasnio razloge svoje odluke u priopćenju:  

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potpisalo 17 djelatnika /

Djelatnici Klinike za tumore prijavili Zadravec za mobing: 'Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć nadležnih institucija'

Image
potpisalo 17 djelatnika /

Djelatnici Klinike za tumore prijavili Zadravec za mobing: 'Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć nadležnih institucija'

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu. Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti.", poručio je Zovak koji nije htio pred kamere.

Dodajmo i kako cijela situacija s Dijanom Zadravec, koja je već danima goruća tema, neće biti laka za podnijeti na samom početku karijere novog v.d.-a

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo