Nakon 73 godine zatvoren zagrebački Glavni kolodvor

Prvi put u posljednje 73 godine zatvoren je Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu. Razlog - zamjena signalno-sigurnosnih uređaja. Od sinoć pa sve do 11.

2.3.2013.
13:08
VOYO logo

Tijekom radova vlakovi iz i u smjeru istoka - Dugo Selo, Sisak, Novska, Vinkovci, Koprivnica, Bjelovar, Osijek, Čakovec (preko Koprivnice) - vozit će do odnosno od stajališta Maksimir te do/od kolodvora Sesvete i Zagreb Resnik.

Da bi putnici što prije stigli do odredišta na liniji Sesvete - Maksimir - Sesvete uvedeni su dodatni gradsko-prigradski vlakovi, njih ukupno 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlakovi koji voze u smjeru zapada i juga te obratno - Zaprešić, Varaždin (preko Zaboka), Karlovac, Ogulin, Rijeka te noćni vlakovi iz Splita i prema Splitu - vozit će do/od Zagreb Zapadnog kolodvora.

Umjesto dnevnih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb vozit će autobusi koji polaze iz Zagreb Glavnog kolodvora i stižu u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnike se upućuje da detaljne informacije kao i popis svih vlakova iz svih smjerova te međunarodnih vlakova, informacije o načinu transfera putnika iz središta Zagreba i prema njemu te informacije o vremenu polaska vlakova mogu pronaći na internetskoj stranici www.hznet.hr.

Posebna ZET-ova tramvajska linija broj 10 vozit će izmijenjenom trasom Zapadni kolodvor - Ulica Republike Austrije - Trg bana J. Jelačića - Glavni kolodvor - Trg žrtava fašizma - Zvonimirova - Borongaj i obratno radnim danom svakih 7 do 12 minuta, a subotom i nedjeljom svakih 12 do 19 minuta. HŽ-ove karte za vlak vrijede na svim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare (uključujuči Veliku Goricu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo