Pauk VS. Jelić / Nakon 15 godina borba za šibensko-kninskog župana: Hoće li HDZ svoju utvrdu zadržati ili izgubiti?

Kog će birači podržati za tjedan dana?

23.5.2021.
21:00
VOYO logo

Bio je prvi i jedini nestranački gradonačenik Knina, a sada je u tijesnoj bici za šibensko-kninskog župana. Nezavisni Marko Jelić, kojega je u drugom krugu podržala gotovo cijela i desna i lijeva oporba, protukandidat je Goranu Pauku, aktualnom HDZ-ovom županu koji je na toj poziciji desetljeće i pol.


Hoće li HDZ svoju utvrdu zadržati ili izgubiti? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktor molekularne biologije i nekadašnji dekan kninskog veleučilišta prije 4 godine porazio je „kninsku kraljicu“ Josipu Rimac, a sada je na korak da postane šibensko-kninski župan

Marko Jelić, nezavisni kandidat za župana šibensko-kninskog:
"Osjećaj nejednakosti i necjenjenja svih građana jednako i odnos prema njima jednostavno ljude je prvo počeo tjerati iz naše županije, iz naše države, a onda nakon toga se počne javljati bunt".

Šibensko-kninska županija jedna je od većih utvrda HDZ-a. Goran Pauk župan je zadnjih 15 godina. Svjestan je da ljude privlači promjena, ali važna je kaže i ponuda.

Goran Pauk, HDZ-ov kandidat za župana šibensko-kninskog:
"Promjena ako je netko nešto ukrao, ako je netko bio korumpiran, ako je netko bio bahat, ako nije želio razgovarati s ljudima. Dapače. Ali, promjera radi promjene, a iza nas stoji razvoj, kontinuitet, stabilnost".

Gotovo cijela oporba - Stipe Petrina, SDP, MOST, LOZA i Domovinski pokret – u drugom krugu su dali potporu Jeliću

"Mislim da će doći poprilično do izražaja da se tu radi o Stipi Petrini, čovjeku koji je psovao i pljucao sa skupštinske govornice sve ove godine. I po predstavnicima manjina i po SDP-u i svima ostalima. Sad su se svi skupili, ali mislim da neće proći. No pasaran!", rekao je  Pauk.

Image
poduzetnik škoro /

Škoro otkrio kao bi gradio novi stadion u Maksimiru: 'Karta bi bila tisuću kuna. Na otvorenju ćemo staviti 8000'

Image
poduzetnik škoro /

Škoro otkrio kao bi gradio novi stadion u Maksimiru: 'Karta bi bila tisuću kuna. Na otvorenju ćemo staviti 8000'


"Ja nisam ničiji projekt. Ja sam projekt Marka Jelića, koji ima svoju glavu i ima svoje životno iskustvo, s druge strane svoj životopis kojim se ponosim. Stipe ima svoj", rekao je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu birači?  

Birači u dva najveća grada u Županiji, i u Šibeniku i u Kninu, vjeruju da će rezultat biti tijesan i da je svaki glas bitan.

Edi Grubišić iz Šibenika: "Po meni to će biti izjednačena borba do samog kraja, što se tiče toga. A mogu reći otvoreno za Šibenik je puno bolje da bude Pauk".


Boris Žabkar, Knin: "Vjerujem da će Marko pobijediti obzirom da je vrijeme za provjetriti. Malo provjetravanja. Obično i stan, kuću provjetravamo, pa bi tako trebalo i Županiju. Vrijeme je za nove ljude".

Josip Višić, Šibenik: "Mislim da će izlaznost odlučivat. Ako ljudi se odluče na izlazak, onda je mogućnost veća Pauku. Ako bude manja izlaznost, onda mislim da će Jelić".

U veću izlaznost u drugom krugu i da će pomoći baš njemu vjeruju i jedan i drugi kandidat. A kome vjeruju građani znat ćemo točno za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo