od prvog dana odan hdz-u / Najveći donator Grabar-Kitarović za RTL: 'Ona je jedina prava sljedbenica Tuđmanovih ideja'

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Odvjetnik Zoran Šunić objasnio nam je zašto se odlučio donirati 30.000 kuna za kampanju predsjednice

17.12.2019.
7:00
Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednički kandidati predali su izvješća o donacijama i potrošenom novcu u kampanji zaključno s 13. prosincem te se u njima moglo vidjeti da aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima najviše donatora, od kojih odskače ugledni odvjetnik ZoranŠunić s uplatom od 30.000 kuna.

Naime, posebno odskače jer je jedini pojedinac koji je uplatio toliko za kampanju Grabar-Kitarović i to nije mala stvar, posebno ako se zna da Zoran Milanović ima deset takvih uplata te ako se zna da su njeni kolege HDZ-ovci u velikoj većini slučajeva stali na 10.000. Primjerice, Andrej Plenković uplatio je upravo toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko je Kolinda Grabar-Kitarović? Školovala se u SAD-u, Sanaderova ministrica koja je ušla u povijest NATO-a

Image

Tko je Kolinda Grabar-Kitarović? Školovala se u SAD-u, Sanaderova ministrica koja je ušla u povijest NATO-a

"Kao osoba od 56 godina i dragovoljac Domovinskog rata, te član HDZ-a u državi koju je FranjoTuđman stvorio zajedno s Hrvatskom demokratskom zajednicom i nama braniteljima, stvorio sam sve u svom životu, pa tako i prekrasnu obitelj sa suprugom i troje djece. Moja su djeca rođena u ovoj državi te su obje kćeri uspješno diplomirale na Sveučilištu u Zagrebu", započeo nam je objašnjavati Zoran Šunić zašto je odlučio biti tako široke ruke pa nastavio:

"Smatram to dovoljnim razlogom da kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice Kolindu Grabar-Kitarović, kao jedinu pravu sljednicu ideja Franje Tuđmana, podržim barem financijski obzirom da sam zbog cjelodnevnog posla i obiteljskog angažmana spriječen da u tome sudjelujem na bilo koji drugi način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Šunić kao odvjetnik je u centar pažnje stigao zahvaljujući prozivkama blokiranih građana, protiv kojih je provodio ovršne sudske odluke. Prozivalo ga se da, poput mu kolega koji se bave ovrhama i stečajem, podržava zakone koji omogućavaju situaciju da ljudi ostanu bez kompletnih prihoda ili jedine nekretnine. No, Šunić se nikad nije upuštao u javne rasprave o tim nezgodnim detaljima svog posla.

Od prvog je dana odan HDZ-u, ali nije se previše isticao u političkom angažmanu, vjerojatno iz razloga koji i sam spominje - cjelodnevni posao i obitelj. No, 2011. je dobio priliku kroz zagrebački ogranak HDZ-a ući u Odbor za gospodarstvo i Zagrebački holding. Gordan Jandroković to je nazvao velikim pojačanjem za HDZ u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Specijalizirao sam se za pravna pitanja na gospodarskom planu preko svog odvjetničkog odbora", komentirao je Šunić prije osam godina imenovanje u zagrebačkom HDZ-u, gdje se nije aktivnije zadržavao ili kasnije pomicao "prema gore u hijerarhijskom lancu stranke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo