'KOSOR SE PREMA NAMA ODNOSIO KAO MAĆEHA': / Stranku napustilo čak 700 članova, na izborima će podržati Bandića!

Image

Čak 700 članova HSLS-a Novske, predvođeni tamošnjim gradonačelnikom Vladom Klasanom, odlučili su napustiti svoju stranku, jer se, kako kažu, prema njima odnosila maćehinski.

15.8.2016.
17:34
VOYO logo

Gradonačelnik Novske HSLS-ovac Vlado Klasan napustio je svoju stranku i sa sobom "poveo" cijelu podružnicu od još 700 članova. Riječ je o o najjačoj podružnici te stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji te jednoj od najjačih u Hrvatskoj. Klasan i njegova ekipa neće prebjeći u drugu stranku, no na predstojećim parlamentarnim izborima podržat će Milana Bandića i njegovu Stranku rada i solidarnosti, odnosno Koaliciji Za Premijera". Tako će Klasan biti nezavisni kandidat na njegovoj listi na drugom mjestu u 6. izbornoj jedinici, koju će inače nositi Bandićev Miodrag Demo.

Sad već bivši HSLS-ovci su svoj potez pojasnili na internetskim stranicama Grada navodeći kako izlaze iz stranke "zbog maćehinskog odnosa predsjednika HSLS-a Darinka Kosora prema Ogranku Novska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kosor je uništio stranku''

Klasan je prozvao županijsku organizaciju za raskidanje koalicijskog sporazuma s SDP-om 2014. zbog čega je, kaže, bio ugrožen i njihov opstanak na vlasti u Gradu te naglasio: "Na svim provedenim izborima kroz protekle dvije godine(EU Parlament, Parlamentarni izbori, regionalni izbori…) HSLS Novska doveden je u situacije da uvijek glasamo za „nekoga“ , dok smo se mi zalagali da idemo samostalno ali zbog trgovanja za svoje mjesto, predsjednik Kosor je 'uništio' stranku i srozao ugled na 0.01% potpore na državnoj razini".

Image
Foto: PIXELL, Nikola Cutuk
Image
Foto: PIXELL, Nikola Cutuk

Vlado Klasan

Županijski HSLS prebjeg je komentirao za portal Novska.in navodeći kako su zadovoljni što je Klasan otišao. "Očekivali smo to jer Vlado Klasan ima svoje poglede na svijet mimo stranke. Razmišljali smo da ga isključimo iz stranke još prije godinu dana, a nismo to učinili jer bi poentirao na tome, no to je sada sam učinio. Dobili smo više njegovim izlaskom iz stranke, a Milan Bandić će tek vidjeti koliko je izgubio s Vladom Klasanom, izjavio je predsjednik županijskog HSLS-a Dubravko Obadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HSLS IZLAZI U SAMO TRI IZBORNE JEDINICE: /

Kosor: 'Sve su stranke lokalne, osim HDZ-a i SDP-a!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo