NAJIZGLEDNIJI KANDIDAT: / Na čelo Oružanih snaga dolazi sadašnji glavni inspektor?

Image
Foto: PIXSELL, Žarko Bašić
2.2.2016.
9:21
PIXSELL, Žarko Bašić
VOYO logo

Lovriću, naime, istječe mandat u ožujku i nagađa se da će profesionalnu karijeru nastaviti u vojnoj diplomaciji u SAD ili u sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Povučen iz Bruxellesa prije isteka mandata

Večernji list piše da su u igri za Lovrićevog nasljednika nekoliko kandidata, no najizgledniji je general-bojnik Mirko Šundov (na slici lijevo), sadašnji glavni inspektor obrane. Šundov je u listopadu 2011. bio imenovan vojnim izaslanikom u Bruxellesu, no otamo je povučen nakon tri godine mandata i postavljen na mjesto glavnog inspektora, što se u vojnim krugovima obično tumači zadnjom stepenicom do umirovljenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sada se pojavljuje kao najozbiljniji kandidat za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

Image
MIMOHOD ODUŠEVIO TISUĆE GRAĐANA: /

Hrvatska vojska pokazala sve što ima

Image
MIMOHOD ODUŠEVIO TISUĆE GRAĐANA: /

Hrvatska vojska pokazala sve što ima

Još četiri moguća kandidata

Šundov je bio zapovjednik 4. gardijske brigade i zapovjednik Zbornog područja Knin. Završio je Ratnu školu "Ban Josip Jelačić", diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, a doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Završio je i studij u Centru za sigurnosne studije 'George C. Marshall' u Garmisch Partenkirchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Šundova spominju se i sadašnji Lovrićev zamjenik general Dragutin Repinc, zatim zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman' general Slavko Barić, zapovjednik Kopnene vojske general Mate Ostović te vojni predstavnik RH pri NATO-u i EU general Mate Pađen, piše Večernji list.

Potonjem se daju najmanje šanse jer je dužnost u Bruxellesu preuzeo tek u ožujku prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo