Plaće u Agrokoru /

Najbolja plaća u hrvatskim institucijama je ona guvernera HNB-a, no i on je 'bogec' spram direktora Agrokora

Usporedbe radi, najbolja plaća u hrvatskim institucijama je plaća guvernera HNB-a koji ima 35 000 kuna neto, dakle i on je bogec spram direktora Agrokora

8.11.2017.
22:42
VOYO logo

A sad još malo o Agrokoru, točnije o plaćama u Agrokoru, koje su izazvale zanimanje saborskih zastupnika, najviše Davora Bernardića. Tako izvanredni vladin povjerenik Ante Ramljak sukladno naputku Ministarstva gospodarstva o prosječnoj plaći članova Uprave iz Todorićevog mandata mjesečno zarađuje.

71.400 kuna, to je malo manje nego je do 10. travnja  zarađivao Ivica Todorić, koji je primao 73.300 kuna. To je tri puta više nego što zarađuje hrvatska predsjednica, čija je mjesečna plaća 24.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nje ide predsjednik sabora Gordan Jandroković koji zarađuje 23.200, što je više od Plenkovićevih 21 i pol tisuću ali ne zato što Jandroković vrijedi više, nego ima jedno dijete više.  

Usporedbe radi, najbolja plaća u hrvatskim institucijama je  plaća guvernera HNB-a koji ima 35 000 kuna neto, dakle i on je bogec spram direktora Agrokora.  S druge strane, plaće menadžera u tako velikim privatnim  poduzećima nerijetko probijaju 100.000 kuna neto plaće plus milijunski bonusi, Ramljak nema pravo na bonus.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike