NAGRADA PO PRVI PUT NE IDE NA OBALU: / Evo koji je hrvatski grad turistička destinacija godine

Image
25.10.2018.
22:40
VOYO logo

Nakon uručenja nagrade zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, premijer Plenković istaknuo je da je turizam za Hrvatsku iznimno važan i s dugom tradicijom. Vlada reformskim mjerama nastoji poticati investicije, a fiskalnim politikama stvoriti povoljne okvire za razvoj i rast gospodarstva, dodao je.

"Bez snažnog gospodarstva nema ni snažnog turizma u kojem smo ove godine ostvarili izvrsne rezultate. Do kraja godine očekujemo 19,5 milijuna turista i 106 milijuna noćenja te preko 12 milijardi eura prihoda od turizma", naglasio je Plenković, najavljujući da se iduće godine u turizmu očekuje 1,1 milijarda eura investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da se uređuju zakon o turističkim zajednicama te zakon o turističkom zemljištu, te da u Vladi, svjesni važnosti radne snage, povećavaju kvote za stranu radnu snagu, ali i sa 500 milijuna kuna kreću u pripremu centara kompetentnosti.

BRAVO, ZAGREB! Najprestižniji turistički vodič uvrstio ga na 1. mjesto top europskih destinacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezivanje sa svijetom

Premijer Plenković je podsjetio da se ove godine uložilo 30 milijuna kuna za aviopovezivanje Hrvatske sa svijetom, što je pridonijelo povećanju broja aviolinija, ali i dvoznamenkastom porastu prometa u gotovo svim hrvatskim zračnim lukama.

"Sada smo na Hvaru, gdje ćemo sutra na sjednici Vlade predstaviti 49 projekata za otoke, nova zakonska rješenja za otoke i druge mjere, jer na otocima je tek svaki 30. stanovnik Hrvatske, a na njima se ostvari četvrtina ukupnih noćenja u turizmu", najavio je premijer iznoseći i podatak da se u 2017. godini na otoke uložilo 1,7 milijardi kuna, o čemu će također biti riječi na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je zahvalio svima u turizmu na trudu i zalaganju za sjajne rezultate, najavljujući da će se iduće godine DHT održati u Slavoniji, u Osijeku, što je inicijativa koja se uklapa u Vladin 'Projekt Slavonija'.

Ministar turizma Gari Cappelli najavio je, pak, da će se iduće godine početi izrađivati nova strategija razvoja turizma za razdoblje do 2025. godine, kao i da očekuje da će se ciljevi iz aktualne strategije do 2020. godine i ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REALNA SLIKA HRVATSKOG TURIZMA: /

Koje su moguće posljedice sve veće navale turista?

Image
REALNA SLIKA HRVATSKOG TURIZMA: /

Koje su moguće posljedice sve veće navale turista?

Jerku Sladoljevu hrvatska turistička nagrada za životno djelo

Među desetak nagrada ili top 10 u turizmu za 2018., koje su dodijeljene završne večeri DHT-a u Hvaru, iznimnim pljeskom publike dočekane su hrvatske turističke nagrade Anton Štifanić za životno djelo Jerku Sladoljevu.

Sladoljev je u sektoru poznat kao veliki međunarodni stručnjak pogotovo za kamping, a u turizmu j ukupno proveo 60 radnih godina, no i sad je aktivan te kao konzultant surađuje s brojnim tvrtkama i strukovnim udruženjima diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zahvali kolegama na nagradi ocijenio je kako je njihov zajednički rad pridonio tome da se "ovaj turistički mikrokozmos učini boljim".

Od ostalih nagrada za najbolje u turizmu koje su dodijeljene na završnici DHT-a, su Maškovića Hanu za kulturnu turističku atrakciju godine, Rabskoj fjeri za turistički događaj godine te Muzeju vučedolske kulture za inovaciju godine u turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Esplanade je najbolji hotel

Hotelom godine proglašen je Esplanade Zagreb, kampom godine Zaton Holiday Resort kod Zadra, marinom Marina Frapa iz Rogoznice, dok je DMK putnička agencija godine Calvados Club Luxury Travel iz Splita, a restoran Sv. Nikola u Poreču.

DHT su u Hvaru u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) 24. i 25. listopada okupili više od 1.500 domaćih i stranih sudionika, među kojima su uz turističke djelatnike na završnoj svečanosti uz premijera bila i većina ministara u Vladi, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović, kao i brojni državni tajnici, pomoćnici ministara, župani, gradonačelnici i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković uoči svečane dodjele nagrada, sastao se s hvarskim gradonačelnikom Rikardom Novakom, hvarskim biskupom, mons. Petrom Palićem, a posjetio je i brod M/Y Vita u prigodi Manifestacije „Zaplovimo Panonskim morem“, u sklopu DHT-a.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo