NAGLA PROMJENA VREMENA: / Potop i munje na riječkom području, u unutrašnjosti snijeg

Image
Foto: Pixsell, Goran Kovačić

Pogoršanje vremena koje će tijekom noći zahvatiti veći dio zemlje neće dugo trajati.

3.2.2016.
22:38
Pixsell, Goran Kovačić
VOYO logo

Rijeku je u srijedu oko 19 sati pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Na širem riječkom bilo je obilne kiše, tuče, grmljavine, munja, a u unutrašnjosti snijega.

"Dosta munja na području istočne Istre, i nešto ranije oko Rijeke. Zahlađenje je počelo pritjecati u naše krajeve, sjever Istre pad na 3°C, jug još uvijek na oko 13°C! ", objavio je IstraMet na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, javlja HAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HAK UPOZORAVA: /

Snijeg stvara probleme u Gorskom kotaru, zabrana vožnje za određene skupine vozila

Image
HAK UPOZORAVA: /

Snijeg stvara probleme u Gorskom kotaru, zabrana vožnje za određene skupine vozila

Snijeg pada u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske (Sljeme).

Snijega će biti i u nizinama

Tijekom noći oborine će se proširiti na cijelu zemlju. Duž obale će mjestimice biti pljuskova i grmljavine, a u gorju uz osjetan pad temperature zraka mjestimice će biti susnježice i snijega, kojega ponegdje može biti i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji i Baranji prijepodne većinom oblačno, još mjestimice s kišom, a ujutro je ponegdje moguća susnježica i snijeg. Sredinom dana i poslijepodne postupan prestanak kiše, a zatim i djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren, u istočnim krajevima mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj već prijepodne prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Poslijepodne djelomice sunčano i osjetno hladnije, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.Na sjevernom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, ali i vjetrovito uz jaku i olujnu, podno Velebita i orkansku buru, koja će potkraj dana oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima, osobito prijepodne. Poslijepodne se očekuje više sunčanog vremena. Puhat će umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana.

Od petka toplije

U petak i subotu u unutrašnjosti djelomice sunčano i postupno sve toplije. U nedjelju još malo toplije, ali uz postupno sve više oblaka do kraja dana mjestimice malo kiše. U subotu ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a u nedjelju će povremeno puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u petak i subotu djelomice ili pretežno sunčano i razmjereno toplo. U nedjelju promjenljivo, mjestimice s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno, ponegdje i jako jugo i jugozapadnjak, navodi se u HRT-ovoj vremenskoj prognozi.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo