'Samo da ne dovoze iransku naftu' / Nacional: 'USKOK u mobitelu protagonista plinske afere našao Filipovićevu poruku'; Ministar: 'To je čista laž'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nacional navodi kako je to jedna od stotina poruka koje su razmijenili ministar gospodarstva i Goran Husić

6.6.2023.
10:22
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nacional je otkrio kako je ministar gospodarstva Davor Filipović 30. svibnja prošle godine putem WhatsAppa poslao poruku Goranu Husiću, jednom od protagonista plinske megaafere.

"Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu", napisao je u poruci Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional navodi kako je to jedna od stotina poruka koje su u intenzivnoj izravnoj međusobnoj komunikaciji razmijenili ministar gospodarstva i čovjek koji je, prema sumnjama USKOK-a, u plinskoj megaaferi osobno profitirao 92 milijuna kuna.

Filipović: 'Ne mislite valjda da je istina što piše?'

Ove navode komentirao je i sam ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se događalo u INA-i odgovorio sam na sva pitanja, tu je sve čisto, nemam što skrivati. Pozvan sam kao član NO-a. Odgovorio sam na sva pitanja i nemam što dodati. Istraga traje, ne mogu detaljizirati ništa oko toga iako vjerujem da ćete u tjedniku moći čitati cijeli moj iskaz. To je bio moj poznanik. Ne mislite valjda da je sve istina što piše? Poruke koje sam navodno slao, to je čista laž. Policija mi nije uzela mobitel, to su sulude konstrukcije", objasnio je.

Nikad se nisam čuo sa Škugorom, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O komunikaciji s Husićem napomenuo je: "Ne mogu komentirati poruke. Ni sa kim nisam komentirao cijene plina ni ne znam čega. Puno mi ljudi šalje poruke." Nije htio komentirati odakle poznaje Husića.

Na pitanje zašto bi netko izmislio poruke, rekao je: "To trebate pitati njih, ali postoji kontinuitet tjednika s brojnim lažima o meni. Mirno spavam oko svega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo