NAČELNIK NAJSIROMAŠNIJE OPĆINE SAGRADIO VILU TIK DO IZVORA RIJEKE CETINE: / Morat će srušiti dio zdanja, a neće se više moći ni u bazen

Image
Foto: pixsell

Gutić je cijelo vrijeme je tvrdio da ima sve potrebne dozvole

29.11.2020.
8:24
pixsell
VOYO logo

Ante Gutić, vječiti (do)načelnik najsiromašnije hrvatske općine – Civljane, izgradio je vilu tik uz Vukovića vrelo, jedan od izvora rijeke Cetine, čime su se pozabavile tri inspekcije i to tek nakon napisa u medijima i brojnih žalbi građana, otkrila je Slobodna Dalmacija.

Sve su istražile Inspekcija zaštite prirode, Vodopravna i Građevinska inspekcija, a njihov nalaz objedinjenom u izvješću Državnog inspektorata RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema onome što u njemu stoji, sporni su i kuća i bazen izgrađeni na katastarskoj čestici 1710/1 u Katastarskoj općini Cetina. Građevinski inspektori tako su na terenu utvrdili da je s jugozapadne strane objekta u razini prizemlja izvan gabarita izvedena nadstrešnica u dva nivoa, te je s jedne strane oslonjena na zgradu, a s druge na drvene stupove i grede.

Sporna je s jugoistočne strane i dogradnja stambene zgrade, koja je dignuta u razini prizemlja, pa je zbog povrede Zakona o gradnji izdano rješenje za njeno uklanjanje, kao i uklanjanje pomoćnih građevina. Gutić je pak za bazen zatražio dozvolu 2. listopada ove godine, nakon što je cijela priča završila u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranci je usmeno izrečeno rješenje o zaustavljanju radova na daljnjoj izgradnji dok god ne dobije uvjete po kojima smije dalje nastaviti", piše u izvješću Inspekcije zaštite prirode.

Tvrdio da ima potrebne dozvole

Gutić je cijelo vrijeme je tvrdio da ima sve potrebne dozvole. Kada su ga novinari Slobodne Dalmacije u rujnu upitali zašto je proširio građevinu, uzvratio je protupitanjem: "Jesi ti inženjer ili si novinar?! Ja sam rođen tamo. Živim tamo. Vi se uhvatili mene. Što biste vi htjeli? Da srušim kuću?!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je nekretnina od prije rata bila je na popisu za rušenje, no Gutić je, piše Slobodna Dalmacija, unatoč tome na spornoj lokaciji vilu podignuo u par mjeseci. U to vrijeme bio je kao donačelnik na čelu lokalnog stožera Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo