kirurško liječenje pretilosti /

Na Zavodu za abdominalnu kirurgiju KBC-a Osijek počeo s radom Barijatrijski program

Image
Foto: KBC Osijek

Već su obavljena dva uspješna zahvata te su pacijenti pušteni na kućnu njegu

18.10.2019.
13:41
KBC Osijek
VOYO logo

Na Zavodu za abdominalnu kirurgiju KBC-a Osijek otvoren je Barijatrijski program, odnosno kirurško liječenje pretilosti te će se tako poboljšati brojni životi osoba koje se bore s pretilošću.

Svoju podršku ovom programu dao je i poznati kirurg s GMC UK licencom, prof. dr. sc. Javed Ahmed Raza, direktor barijatrijskog programa Cleveland Clinic Abu Dhabi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Raza je svjetski priznato ime u području Barijatrijske kirurgije i direktor najvećeg programa na Bliskom istoku, a ujedno je bio i mentor abdominalnom kirurgu Zdenku Borasu koji će svoja znanja stečena tijekom boravka u Cleveland klinici u Abu Dhabiju primjenjivati u KBC-u Osijek.

Multidiscplinarni tim sastavljen od endokrinologa-dijabetologa, nutricioniste, anesteziologa, psihijatra, pulmologa, gastroenterologa i kardiologa te naravno kirurga učinio je kompletnu prijeoperativnu pripremu. Dva pacijenta koja su prema svom indeksu tjelesne težine (BMI) od 60-65 kg/m2 pripadali skupini super obese već su uspješno podvrgnuta zahvatu te im je učinjena laparoskopska sleeve resekcija želuca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba zahvata su prošla u najboljem redu te su pacijenti u dobrom stanju otpušteni na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo