USUGLAŠAVANJE U BANSKIM DVORIMA /

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada raspravljala o pregovaračkim pozicijama RH

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Donesena je i Odluka o dodjeli na korištenje strojeva za punjenje vreća s pijeskom iz strateških robnih zaliha

12.5.2016.
20:45
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH u četvrtak prihvaćena su stajališta za sastanak Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC-Development), 12. svibnja,  zatim Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC-Trade), 13. svibnja, te Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 17. svibnja 2016., priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska.

Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.                                                          

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesena je i Odluka o dodjeli na korištenje strojeva za punjenje vreća s pijeskom iz strateških robnih zaliha. Sukladno Zakonu o strateškim robnim zalihama Odluka je klasificirane stupnjem tajnosti „vrlo tajno“ pa je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti.    

Usvojen je Pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2016. godinu. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Cjeloviti materijal ove točke je na web stranici Vlade vlada.gov.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo