NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM / Kolaps u prometu, ogromne gužve u Zagrebu, kolone na granicama: 'Dva sata vozimo od Zaprešića do Buzina'

Image
Foto: HAK / Screenshot

Ukoliko idete na put, naoružajte se strpljenjem i živcima

22.12.2023.
16:04
HAK / Screenshot
VOYO logo

Uoči nadolazećih blagdana, na prometnicama diljem zemlje stvaraju se gužve, a ogromne gužve stvaraju se i u Zagrebu, gdje je nastao prometni kolaps.

Iz HAK-a kažu da je pojačan promet na gradskim cestama i obilaznicama, osobito na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7), na prilazima gradu Splitu, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Na pojedinim granicama zabilježena su duža čekanja na izlazu iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozi se usporeno u koloni u pokretu na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u smjeru Lipovca.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva na granici sa Slovenijom: 'Policija detaljno provjerava i pregledava što se vozi i kamo putnici planiraju ići

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skliski kolnici

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, a na ulazu na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba oko 1 km.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih vozila u smjeru Srbije je oko 8 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog Autokluba upozoravaju da su kolnici mjestimice vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. "Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila", kazali su iz HAK-a.

Čitatelj za 24sata javlja kako im treba 2 sata od Zaprešića do Buzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo