u karlovcu / Na oglasniku osvanuo hotel, vlasnik za to ne zna: 'Ništa ja ne prodajem. Sve je moguće u državi lopova, prevaranata i razbojnika'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Da se hotel prodaje na Njuškalu nije znao ni njegov sin

23.2.2022.
10:40
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Napušteni i poludevastiran hotel Centar u srcu karlovačke Zvijezde iznenada je osvanuo na Njuškalu. Hotel iz 1884. godine na tri etaže trebao je krenuti u obnovu, a njegov vlasnik Jozo Kaleb još 2017. godine najavljivao radove vrijedne tri milijuna eura. 

Hotel je osvanuo na Njuškalu za 600 tisuća eura preko licenciranog posrednika, no vlasnik o tome čini se ništa ne zna. U telefonskom razgovoru, Kaleb je za KAportal pojasnio kako je iz medija saznao o prodaji hotela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ništa ja ne prodajem, jedino ako ga neki razbojnik iz HDZ-a prodaje", rekao  je Kaleb dodavši da ima građevinsku dozvolu i već godinama čeka "plin, kanalizaciju i ostale priključe koje su mu još davno obećali u Gradu Karlovcu''.

''Lažu me ovi vaši vladajući i svake godine mi govore bit će u proljeće. Ne odustajem od obnove i ako oni to naprave u dvije godine kao što su nam obećali, još uvijek imamo vremena. Pa ja imam 80 godina, kome da ga gradim - duhu svetome?'', pita se poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje sa su mu u Gradu i Županiji rekli da su dobili novce za gradnju infrastrukture u pa i da grade od Turnja prema centru. Pita se kad će uopće doći do Zvijezde - za deset godina?!

Image
trendovi i cijene /

Promjene na tržištu nekretnina: Ako u Zagrebu tražite stan za najam, sad je pravo vrijeme, evo zbog čega

Image
trendovi i cijene /

Promjene na tržištu nekretnina: Ako u Zagrebu tražite stan za najam, sad je pravo vrijeme, evo zbog čega

Na novinarski upit kako je moguće da netko prodaje njegovo vlasništvo, samo je rekao da je izgleda sve moguće u "državi lopova, prevaranata i razbojnika". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bio sam vlasnik Hotela Lero u Dubrovniku s pet stotina ležajeva. To sam vodio i onda krenuo i u ovu investiciju u Karlovcu. Nisam skužio da se grad raspada, a čini se da mi je ovo jedini poslovni feler mom životu. Sve me koštalo 500 tisuća eura, nije to puno ali je bez veze i žalosno'', kazao je ogorčeni vlasnik hotela.

Kako kaže, pitanje je tko će uopće i doći u ovaj grad s ovako devastiranim centrom, pa mu ni kalkulacije isplativosti hotela baš i ne idu na ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Četiri milijuna eura je predračun za kompletno uređenje, pa trebat će mi još 80 godina da iznajmljujem 29 soba i napravim promet od četiri milijuna eura. Kad se uračuna i trošak djelatnika ova je investicija u tom smislu potpuno nezanimljiva, stvarno ne znam kako posluju i od čega žive drugi hoteli u Karlovcu'', zaključio je Kaleb. 

Da se hotel prodaje na Njuškalu nije upoznat ni mlađi Kaleb, Jozin sin Matej. A u Agenciji za promet i posredovanje u prodaji nekretnina Biliškov preko koje se i oglašena prodaja na Njuškalu, gospođa koja se javila na telefon "na prvu" je bila začuđena, te samo rekla da će djelatnica koja vodi taj slučaj kontaktirati KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo