ne smiju komentirati sadržaj /

Na obavijesnom razgovoru oko trgovanja mandatima trojica SDSS-ovaca i dvojica članova Mosta

'Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije komentirati sadržaj', rekao je Grmoja, dodavši kako se u tih par slučajeva očito radi o trgovini saborskim mandatima

2.12.2015.
15:47
VOYO logo
Image
zbog političke trgovine /

Grmoja ide na razgovor s kriminalističkom policijom: 'Očekujem da pozovu i Milanovića'

Image
zbog političke trgovine /

Grmoja ide na razgovor s kriminalističkom policijom: 'Očekujem da pozovu i Milanovića'

Trojica dužnosnika SDSS-a Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Mile Horvat, kao i dvojica članova Mosta, glasnogovornik Nikola Grmoja i gradonačelnik Omiša i Ivan Kovačić, razgovarali su u srijedu poslijepodne s policijskim istražiteljima vezano uz Uskokovu istragu o navodnim prijetnjama, pritiscima i "trgovanja mandatima" u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije komentirati sadržaj", rekao je Grmoja Hini, dodavši kako se u tih par slučajeva očito radi o trgovini saborskim mandatima.

Nije želio odgovoriti na koje slučajeve trgovine madatima misli. Grmoja je kazao da je na obavijesnom razgovoru bio i gradonačelnik Omiša i član Mosta Ivan Kovačević te da su se obojica na razgovoru zadržali po dvadesetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

(Sanjin Strukic/PIXSELL)​

Prije odlaska na policiju Grmoja je izjavio medijima da će reći ona saznanja koja ima, ali i dodao kako očekuje da "na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović i ministar obrane Kotromanović i gospodin Prgomet i gospodin Rašković i gospodin Kalmeta".

Ni, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac Hini nije želio otkriti o čemu je razgovarao s policijom.

"Sva trojica, kolege Stanimirović, Horvat i ja razgovarali smo s predstavnicima policije, no ne mogu reći o čemu, jer sam nakon danog iskaza potpisao da o tome neću govoriti", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je u utorak objavio kako je policiji naložio da na temelju medijskih napisa istraži eventualne prijetnje i navodno kupovanje, odnosno trgovinu mandatima na koje su se neki zastupnici javno žalili.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mirko Rašković

(Sanjin Strukic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pritiske i prijetnje žalio se, među ostalima, i "odbjegli" SDSS-ov Mirko Rašković, koji je zatražio zaštitu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tijekom konzultacija na Pantovčaku, tvrdeći kako su mu iz njegove stranke prijetili da će mu "skinuti glavu".

Na Raškovićeve tvrdnje Pupovac je uzvratio optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara.

Nekoliko dana nakon tog istupa Rašković je izašao iz stranke, a Pupovac je kazao kako smatra da Raškovićev mandat pripada SDSS-u i očekuje da ga vrati stranci, “posebno zbog toga što postoje indicije da je riječ o organiziranoj pljački mandata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo