Bili su i prije, ali su ih maknuli / Na mjestu tragedije u Blatu postavljaju se ležeći policajci: 'Žalosno je da se tek sad reagira'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Građani tvrde da u njihovu naselju nema ni ophodnji prometne policije koje bi trebale sankcionirati prekršitelje

24.5.2019.
16:24
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Blata u nevjerici su nakon sinoćnje tragedije u kojoj je poginula sedmogodišnja djevojčica.

Građani s kojima je razgovarao Večernji list ogorčeni su jer, kako kažu, vozači stalno jure Karlovačkom cestom, a uklonjeni su ''ležeći policajci'' jer su se neki mještani žalili da im zbog njih pucaju fasade i prozorska stakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u petak poslijepodne na mjestu tragedije počelo je postavljanje novih uspornika. 

Isto tako, građani tvrde da u njihovoj četvrti nema ni ophodnji prometne policije koje bi trebale sankcionirati prekršitelje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje su nekad bili uspornici, no nitko od struke nije prihvatio naše mišljenje. Nitko nije prihvatio našu peticiju s 200 potpisa koju smo nedavno poslali gradskim vlastima, a kojom smo tražili da vrate 'ležeće policajce' na kritična mjesta. Rekli su da oni nisu potrebni, a evo kako nisu, dijete je moralo poginuti. Živim u blizini i 30 puta su mi se već zabijali vozilima u ogradu i nitko nikad nije reagirao", požalio se jedan stanovnik Blata.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreju (29) iz Blata također je potresla sinoćnja tragedija.

"I ja imam dijete. Žalosno da se mora dogoditi tragedija da bi se nešto pokrenulo. Prethodno su ostrugali sloj ceste, ali to nije usporilo one koji divljaju po Karlovačkoj. U našem naselju potrebni su i uspornici i policijske ophodnje. I ne samo zbog prometnih prekršaja. Bilo je ovdje svega, pa i pokušaja uvlačenja djece u nepoznate automobile...", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo