u pujankama utvrđene nepravilnosti / Na kotarskim izborima u Splitu HDZ osvojio 120 vijećničkih mandata

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić kazao je da su građani Splita prepoznali vrijednosti HDZ-ovih kandidata

18.6.2018.
7:11
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na izborima za članove vijeća u splitskim gradskim kotarevima i mjesnim odborima održanim u nedjelju, od ukupno oko 17,5 tisuća upisanih birača na glasovanje je izašlo 11,5 posto, a najviše je mandata osvojila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) dok će se zbog utvrđenih nepravilnosti izbori u kotaru Pujanke ponoviti 24. lipnja ove godine, izvijestili su u izbornom povjerenstvu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Izlaznost na ovogodišnjim kotarskim izborima u Splitu je oko 2 posto manja u odnosu na kotarske izbore prije četiri godine kada je bila oko 13,5 posto, rekli su u Izbornom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim rezultatima Izbornog povjerenstva za provođenje izbora članova vijeća u gradskim kotarevima i mjesnim odborima HDZ je osvojio ukupno 120 vijećničkih mandata, SDP sa svojim koalicijskim partnerima Novom ljevicom, Dalmatinskim demokratima i Jadranskom strankom ukupno je osvojio 41 mandat, dok su Nezavisnim listama pripala 34 mandata. Prema tim podacima Most je osvojio ukupno 14, a stranka Pametno 11 mandata, HNS-u su pripala 3 mandata, a po dva vijećnika dobili su HSP, HSLS, HSS i HSU (Hrvatska stranka umirovljenika).

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić izrazio je zadovoljstvo rezultatima na ovim izborima rekavši kako je HDZ osvojio dvadesetak posto više mandatara nego prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove je za nas povijesni uspjeh i veličanstvena pobjeda kojom smo pokazali kako je najveća snaga HDZ-a upravo naša baza, to jest gradski kotari i mjesni odbori," istaknuo je Škorić. Dodao je kako je više od trećine kandidata na HDZ-ovim kandidacijskim listama bilo iz Mladeži HDZ-a. Po njegovom tumačenju građani Splita su prepoznali vrijednosti HDZ-ovih kandidata te angažman HDZ-a u proteklih godinu dana na vlasti u Splitu.

Izbori su održani u 34 splitska gradska kotara i mjesna odbora, ali će se, kako je izvijestilo Izborno povjerenstvo, u kotaru Pujanke na biračkom mjestu 21 ponoviti izbori 24. lipnja ove godine, pošto je ustanovljeno da je broj glasačkih listića na tom mjestu za 5 komada veći od broja birača koji su glasovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u priopćenju Izborno povjerenstvo za provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva Grada Splita je raspustilo birački odbor za biračko mjesto 21 u gradskom kotaru Pujanke i imenovalo novi, te odredilo ponavljanje glasovanja na tom biračkom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo