'NE PRISTAJEMO NA UCJENE' / Plenkovića pitali o temi koja je ubola u srce Suvereniste. 'Hakeri? Sve funkcionira...'

Andrej Plenković tvrdi da na ucjene hakera ne pristaju

5.7.2024.
14:29
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem najavio nastavak potpora Slavoniji da bi se podigao stupanj razvijenosti te se osvrnuo na Bošnjake i kako Vlada može pomoći.

“Dva su načina, proglašavanje elementarmnne nepogode i popis štete. I vojska je tamo, osigurava se materijal, a mi ćemo kao i lani dati financijsku potporu”, rekao je Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OZBILJAN PROBLEM /

O čemu to razmišlja Andrej Plenković?

Image
OZBILJAN PROBLEM /

O čemu to razmišlja Andrej Plenković?

Premijer se dotaknuo i teme osnivanja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zbog čega su se uznemirili Suverenisti te zatražili deratifikaciju Istanbulske konferencije.

“To je pitanje koje će na sadržajan način evaluirati ministarstvo znanosti”, kazao je o Rodnim studijima na Filozofskom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na val hakerskih napada na državne institucije i tvrtke, Plenković je rekao da su stručnjaci napravili sve što je potrebno: “Sve funkcionira, na ucjene hakera ne pristajemo.”

Podsjetimo, Saborski zastupnik Hrvatskih suverenist Marijan Pavliček pozvao je u srijedu ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da ne odobri pokretanje Rodnih studija na Filozofskom fakultetu ustvrdivši kako je riječ o teroru manjine nad većinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istanbulskom konvencijom rodna ideologija uvedena je na mala vrata u hrvatski pravni i obrazovni sustav, a uvođenjem Rodnih studija će biti uvedena na velika vrata, kazao je Pavliček u slobodnom govoru u ime Kluba Hrvatskih suverenista, stranke Pravo i pravda i nezavisnog zastupnika Josipa Jurčevića.

"To je jednostavno nedopustivo, dosta mi je terora manjine nad šutljivom većinom, u Hrvatskoj živi 85 posto kršćana i dosta je više da mi manjina pod okriljem i farsom zaštite manjinskih prava nameće svoju ideologiju, u ovom slučaju rodnu ideologiju”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo