ISPADALE SU IZ GNIJEZDA / Rode koje su stradale od leda i tuče na liječenju: Neke s višestrukim ozljedama završile i na infuziji

Image

Dvije mlade rode ispale iz gnijezda s krova zgrade Policije u Županji. Jedna je odmah vraćena u gnijezdo, dok je druga prevezena u osječki zoološki vrt

5.7.2024.
12:45
VOYO logo

Nedavno nevrijeme s tučom koje je zahvatilo Slavoniju, posebno područja Bošnjaka i Županje, donijelo je nevolje ne samo ljudima nego i mnogim obiteljima roda. Majke i očevi rode, pokušavajući zaštititi svoje mlade u gnijezdima, stradali su od leda.

Osijek, uz zagrebačko oporavilište, ima najveći centar za oporavak divljih životinja u Hrvatskoj, i prve rode već su stigle na liječenje. Rode će ovdje dobiti potrebnu veterinarsku skrb prije nego što se vrate u prirodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Jaksic/Pixsell

Tijekom nevremena, djelatnici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske dobili su dojavu kako su dvije mlade rode ispale iz gnijezda s krova zgrade Postaje granične policije Županja. Jedna je odmah vraćena u gnijezdo, dok je druga prevezena u osječki zoološki vrt.

Image
Foto: Borna Jaksic/Pixsell

Nakon veterinarskog pregleda, ustanovljeno je kako je ptica imala višestruke ozljede cijelog tijela, te joj je pružena prva pomoć - infuzija i terapija, na što je roda dobro reagirala. Trenutno je smještena u ZOO-u i uspješno se oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo