NA IZBORE NEĆE IZAĆI ČAK ČETVRTINA BIRAČA? / Evo tko su najomraženiji hrvatski političari

Image
Foto: izvor: Nova TV

Dnevnik Nove TV objavio je treći dio redovitog istraživanja Crobarometar, koje je provela agencija Ipsos od 1. do 18. srpnja na reprezentativnom uzorku od 974 građana iz cijele zemlje.

26.7.2016.
19:51
izvor: Nova TV
VOYO logo

Nakon predstavljenih podataka o rejtingu stranaka i mišljenju ispitanika o radu ključnih državnih institucija, u Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni i rezultati istraživanja o dojmu o vodećim političarima u zemlji.

Image
NOVI CROBAROMETAR: /

Dvije najveće stranke gotovo izjednačene, Most definitivno treći

Image
NOVI CROBAROMETAR: /

Dvije najveće stranke gotovo izjednačene, Most definitivno treći

Predsjednica najpopularnija, Plenković 'debitirao'

U prvoj polovini srpnja najbolji dojam na ispitanike ostavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o kojoj 63 posto ispitanih ima pozitivan dojam, dok 32 posto ima negativan dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: Nova TV

Najnegativniji od vodećih političara u zemlji je predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji na 58 posto ispitanika ostavlja negativan dojam, a na 35 posto pozitivan. Njegov odnedavno glavni politički suparnik, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, prvi puta se našao u istraživanju Crobarometra i u debitantskom nastupu ostavio pozitivan dojam na 46 posto ispitanika, a negativan na njih 27 posto. Istraživanje je pokazalo da još uvijke veliki broj ispitanika nije izgradio dojam o njemu jer 11 posto kaže da za njega nisu čuli, a 16 posto kaže da nisu stigli formirati mišljenje o njemu.

Nešto manju popularnost od Plenkovića uživa i čelni čovjek Mosta Božo Petrov, o kojem pozitivan dojam ima 41 posto ispitanika, a negativan čak 50 posto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: Nova TV

SAMOUVJERENI PETROV: ‘Mogu biti samo bolji premijer od Milanovića i Karamarka’

Bandić i Orešković pozitivniji od 'velike trojke'

No, dvojica političara ostvarila su pozitivniji dojam od sva tri čelnika stranaka koje u ovom trenutku uživaju najveću potporu u Hrvatskoj. To su Milan Bandić i Tihomir Orešković. O Bandiću pozitivan dojam ima 50 posto ispitanika, a 43 posto negativan. On se u srpanjskom Crobarometru našao zbog svoga budućeg koalicijskog potencijala, ali i činjenice da je gradonačelnik glavnog grada Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo identične rezultate Bandićevim ima i opozvani premijer Orešković o kojem pozitivn dojam ima 49 posto ispitanika, a negativan njih 42 posto. Ostatak ispitanika ili ne poznaje ili nema čvrsti stav ili dojam o jednom od ovih političara.

Image
Foto: izvor: Nova TV

‘SVAKA VELIKA DUŠA OPRAŠTA’: Bandić povlači tužbu protiv Milanovića i ne isključuje koaliciju sa SDP-om

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo najveći problem je - nezaposlenost

Gotovo polovina ispitanika, njih 46,1 posto, kao najveći problem u državi vidi nezaposlenost, dok 18,8 posto ispitanika najveći problem vidi u hrvatskom gospodarstvu.

Da su loši političari odnosno loša vlast najveći hrvatski problem smatra 10,1 posto ispitanika. Među pet ključnih problema u zemlji uvršteni su još i siromaštvo sa 6,8 posto te korupcija i kriminal s 5,3 posto glasova ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: Nova TV

BROJKE GOVORE JEDNO, STVARNOST DRUGO: Evo što zapravo stoji iza pada nezaposlenosti

Svaki četvrti građanin neće izaći na izbore

Što se tiče izlaska na izvanredne parlamentarne izbore 11. rujna, da će sigurno izaći i glasovati reklo je 49 posto ispitanika, dok je njih 24 posto poručilo da će na izbore vjerojatno izaći. A da sigurno neće glasovati izjasnilo se 15 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih 8 posto kaže da vjerojatno neće glasovati, a još ne zna ili nije sigurno 4 posto ispitanika. To znači da postoji realna mogućnost da svaki četvrti ispitanik na dan izbora - ne izađe na biralište.

Image
Foto: izvor: Nova TV

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo