projekt 'školski trg' / Na inicijativu učenika, roditelja i škole: Kreće uređenje Klobučarićevog trga u Rijeci

Image

Inicijativom Vijeća roditelja i uprave OŠ Nikola Tesla, u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva kojeg provodi Grad Rijeka, pokrenut je (nasušno potreban) projekt “Školski trg – uređenje Klobučarićevog trga ispred Osnovne škole Nikola Tesla”

21.4.2016.
11:26
VOYO logo

U osmišljanju ljepšeg i prikladnijeg izgleda Trga sudjelovali su učenici škole, roditelji, Društvo arhitekata Rijeka i roditelji-arhitekti Leora Dražul i Siniša Glušica koji su izradili Projekt privremenog rješenja uređenja Trga, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Inicijativom Vijeća roditelja i uprave Osnovne škole Nikola Tesla tijekom 2015. prijavljen je i odobren, u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, projekt “Školski trg – projekt uređenja Klobučarićevog trga ispred osnovne škole Nikola Tesla”. U osmišljavanje ljepšeg i prikladnijeg izgleda Trga bila su uključena školska djeca, njihovi roditelji i Društvo arhitekata Rijeka te roditelji-arhitekti Leora Dražul i Siniša Glušica koji su izradili Projekt privremenog rješenja uređenja Trga. Voditeljica Projekta je Aleksandra Deluka-Tibljaš, a u ime Škole aktivnosti je koordinirala ravnateljica Tatjana Bandera Mrakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je započeo u proljeće 2015. kada su članovi Društva arhitekata Rijeka s učenicima održali radionicu kroz koju su učenici izrazili svoje potrebe i kreirali „svoj“ idealni Školski trg. Na temelju učeničkih zamisli i ideja arhitekti Leora Dražul i Siniša Glušica doradili su učeničko rješenje i izradili idejno rješenje uređenja Trga.
Rješenje se temelji na potrebama koje su djeca iskazala, a s obzirom da sva rješenja mogu biti samo privremena, realizacija se temelji na korištenju boja i montažnih elemenata. Rješenje predviđa iscrtavanje pješačkih putova preko Trga, formiranje područja za različite sportove (nogomet, košarka, stolni tenis) i igre (cip-cop, školica, šah), postavljanje zelenila. Projekt cjelovitog privremenog rješenja Trga odobren je od strane Odjela gradske uprave za gospodarenje zemljištem, urbanizam i ekologiju Grada Rijeke te Konzervatorskog odjela Rijeka.

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo