TRAGIČAN SLUČAJ / Na godišnjicu nestanka Mateja Periša, otac Nenad kaže: 'Najteže mi je jer je umro sam'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Za ovaj Božić zaprimio hrpu poruka iz cijele regije od znanih i neznanih ljudi, a svi mu šalju poruke podrške, utjehe...

30.12.2022.
7:59
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U Beogradu je nestao u noći s 30. na 31. prosinac 2021. godine, a tijelo su mu pronašli pet mjeseci kasnije. Na godišnjicu nestanka Mateja Periša, njegov otac Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju kaže da mu je godina prošla u trenu.

"Posljednji put sam sa svojim sinom ručao na Božić 2021. godine i tada smo on, ja i njegove dvije sestre odigrali posljednju partiju na karte. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je to na ovom svijetu naš posljednji zajednički ručak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se potom i razgovora o samom dočeku Nove godine. Naime, protivio se odlasku u Beograd, kao i sestre mladog Mateja.

"Razgovor oko odlaska o Beograd vodili smo Matej i ja više od dva mjeseca. Bio sam protiv toga da ide u Beograd i to iz jednostavnog razloga jer sam u sebi imao neki loš predosjećaj. Također su mu i sestre govorile da ne ide u Beograd, ali on je htio ići sa svojim prijateljima. Govorio sam mu kako je Beograd odličan grad za provod, da je velik, da se čovjek može zabaviti na puno mjesta, ali sam mu isto tako govorio i da je daleko. Želio sam da ide, ako već mora nekamo ići na doček, negdje bliže, ne tako daleko. No u svojim nagovaranjima nisam uspio, a da sam uspio, nikada ne bismo doznali što smo izbjegli", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tuga velika /

Nenad Periš emotivnom objavom obilježio rođendan sina Mateja: 'Moje izgubljeno blago'

Image
tuga velika /

Nenad Periš emotivnom objavom obilježio rođendan sina Mateja: 'Moje izgubljeno blago'

Navodi i da se sa sinom posljednji put čuo baš 30. prosinca kada ga je obavijestio da mu je COVID test negativan. Kasnije su komunicirali porukama, a govori kako mu je bilo drago da je s prijateljima, ali da je i dalje osjećao unutarnji nemir.

Nemir je prerastao u strah kada je 31. prosinca u 13 sati zaprimio poziv iz Beograda kojim ga obavještavaju da mu je sin nestao. S obitelji je, govori, bio u Barceloni. Mjesece nakon toga proveo je u Beogradu, no Mateja nisu našli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteže mu je, kaže, što mu je sin preminuo sam, u rijeci i što mu nitko nije mogao pomoći. Ipak, uvjeren je da će se nekada, tamo negdje ponovno sresti, "sastati, biti zajedno, jer na život ne možemo staviti točku", zaključuje.

U konačnici, zahvaljuje se i svim ljudima koji su mu na bilo koji način pomogli, a otkriva i da je ovog Božića zaprimio hrpu poruka podrške iz Hrvatske, Srbije, BiH. "Od meni znanih i neznanih ljudi…šalju mi poruke podrške, daju ljubav, emocije i znam da to rade iskreno iz dubine srca", kaže pa im se svima zahvaljuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo